Hurrá, utazunk!

A hotelek előnyei és hátrányai

Hotelek hétvégére.

Hotelek hétvégére.

Ha úgy döntünk, hogy utazni megyünk, akkor az úti cél kiválasztása után szükségünk lesz egy szállásra. Ez lehet apartman vagy hotel, szálloda, stb. Az apartman, míg költséghatékonyabb, nem biztosít akkora szintű ellátást, mint egy hotel. A hotelek általában 3 vagy több csillagos helyek szoktak lenni, ahol az utazók és turisták megszállhatnak.

A legtöbb esetben napi 2 étkezést biztosítanak svédasztalos vagy hagyományos formában. Éppen ezért azonban a költségek is magasabbak szoktak lenni. Egy ötcsillagos szállodában könnyedén több százezret is ott lehet hagyni egyetlen hétvége alatt, ha a további szolgáltatásokat is igénybe vesszük. Mik is ezek? Nos, legtöbbször a fürdő, a bár vagy az egyéb szórakoztató lehetőségek kihasználása. Sajnos a hotelek mindig magas költséget számítanak fel ezekért a szolgáltatásokért. Fontos, hogy olyan helyen szálljunk meg, amelyet megengedhetünk magunknak, így az út többi részére is marad pénz. Az utazásoknál mindig fontos, hogy a szállás ne legyen messze a látványosságoktól és jól megközelíthető legyen autóval. A hotelek általában kedvezőek ilyen szempontból, mivel tudatosan jó helyre építik őket.

A hotelek bérlése általában 2-3 napra szokott a legjobb lenni. Hosszabb utakra érdemes olcsóbb szállás után nézni, hiszen egy teljes hetet hotelekben tölteni nem olcsó mulatság. Mára már a 3 csillagos hotelek is jó minőséget képviselnek és valamivel megfizethetőbbek, mint az 5 csillagos szállodák. Fontos, hogy ellenőrizzük a szobák állapotát, mielőtt átvennénk azt, hiszen a tisztaság elsődleges szempont a szállásoknál.