Hurrá, utazunk!

A legérdekesebb körutazások Európában 2021-ben

körutazásA körutazás nagyon szélesen értelmezhető utazás fajta. Akkor is körutazáson veszünk részt, ha egy csodaszép kulturális és természeti látnivalókkal rendelkező várost járunk végig és akkor is, ha egy világkörüli útra megyünk. Szerencsére nem kell bejárnunk minden kontinenst, hiszen Európán belül is találunk olyan körutakat, ahol rengeteg élményteli pillanatban lehet részünk.

Most összegyűjtöttünk 4 izgalmas ajánlatot, amelyek a www.utazom.com oldalon vannak meghirdetve.

1. Arany Prága és Csehország világörökségei

A 4 napos körutazás rengeteg csodás élményt tartogat azoknak, akik testközelből is szeretnék megismerni a cseh kultúrát, illetve annak páratlan emlékeit. Prága egészen elképesztő művészeti múlttal büszkélkedik. Így garantáltan nem okoz csalódást azoknak, akik különleges vonzódást éreznek a kulturális örökségek felfedezése iránt. Prágai vár, Óváros tér, Szent Vitus-székesegyház, 16. századi Arany utcácska, Károly híd – ezek mind szerepelnek a látnivalók listáján.

A városban olyan hírességek alkottak, mint amilyen Kafka, Dvořák, Werich és Václav Havel. A városnézés során természeti látnivalókban sem lesz hiány, hiszen Prága Európa szívében, a Moldva partján fekszik. Az ár tartalmazza az autóbusszal történő utazást, 3 éjszakát 3 csillagos szállodában Prága környékén, 3 reggelit, az idegenvezetést és a szervezési díjat.

2. Salzkammergut, egy igazi gyöngyszem az Alpokban

A 3 napos körutazás Salzkammergutban is sok-sok csodát tartogat azoknak, akik szeretik azokat a kirándulásokat, ahol a művészet és a kultúra van középpontban. Az első megálló Bad Ischl, amit sokan csak úgy hívnak, hogy a monarchia “titkos fővárosa”. 1849-ben ide helyeztette át a nyári rezidenciáját Ferenc József, itt jegyezte el feleségét, Wittelsbach Erzsébetet is. Az udvarral számos művész érkezett ide.

Anton Bruckner zeneszerző gyakori látogató volt errefelé, akárcsak Johann Strauss, Johannes Brahms és Lehár Ferenc. A város csodás alpesi környezetben fekszik, így nem is meglepő, hogy megannyi művészt ihletett alkotásra. A körutazás során a résztvevőknek van lehetőségük betekinteni a Császári Villába, ahol Ferenc József sok időt töltött feleségével, Erzsébettel. Tartalmazza az autóbuszos utazást, az idegenvezetést, a szállást és a reggelit tartalmazó ellátást.

3. Három nap Alpesi őrjárat

A körutazás átvezet minket három országon és három tavon. Az első állomás Ausztria legnagyobb tava, a Wörthi-tó, aminek szépségét nehezen lehet szavakba önteni. Ezt látni kell! A második nap a csoport Kranjska Goratól 2 km-re található Jasna tóhoz is ellátogat, ami igen kedvelt kirándulóhely. A következő célállomás Olaszország, ahol a résztvevők az „Alpesi őrjárat” című filmsorozat helyszínén ejtőzhetnek kicsit.

körutazások

Itt a hihetetlenül szép, szinte varázslatosan türkiz színű Braies-tó szolgáltatja a lélegzetelállító látványt. A kirándulás során a csoport útba ejti San Candidot is, amiről azt kell tudni, hogy egy 1173 m magasan fekvő város. A következő célpont pedig nem más, mint Szlovéniában a Bledi-tó, ami az előzőekhez hasonlóan elkápráztatja a jelenlévőket. Az ár tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást egy négycsillagos szállodában Kranjska Gora-n ellátással, valamint az idegenvezetést.

4. Tengerparti nyaralás Jesoloban

Ha tavak helyett igazi tengerpartra vágyunk, a körutazások között akkor is megtalálhatjuk a nekünk valót. Azt mondják, hogy a legszebb tengerparti részek délen vannak. Erre azonban garantáltan rácáfolnak az észak-olaszországi kisvárosok, ahol gyönyörű helyeken tudunk megmártózni a tengerben.

A résztvevők ellátogatnak a “vízen úszó” városba, Velencébe, ami páratlan gyöngyszem az északi régióban. Akár a természeti, akár a kulturális látnivalóit említjük, minden tekintetben méltó arra, hogy világhírű látványosság legyen. A kirándulás során a csoport végigsétál a csatornák mentén, átélve a hely hangulatát, különleges atmoszféráját.

A 6 napos utazás célállomásai között szerepel Rómeó és Júlia hazája Verona, Padova, Szent Antal városa és a Garda-tó is. Az ár tartalmazza az autóbusszal történő utazást, 5 éjszakát egy háromcsillagos szállodában Jesoloban, az idegenvezetést és a szervezési díjat.