Hurrá, utazunk!

A városlátogatás kihagyhatatlan csodái

Városlátogatás szépségei

Városlátogatás szépségei

Rengeteg magyar turista dönt a többnapos, kihagyhatatlan városra irányuló látogatás mellett. Az idei év egyik nagy sztárja a római városlátogatás lesz, amely kétség kívül minden egyes igényt kielégít. Ez nem is vitás, hiszen az olasz főváros az egyik legszebb, ugyanis olyan látnivalókat tartogat, amelyek esztétikailag és történelmileg is kimagaslóak.

Lássuk hát, hogy miket is látogathat meg az ember egy többnapos városlátogatás alatt. Az első számú célpont mindenképp a katolikus egyház legfőbb szentélye, azaz a Vatikán. Természetesen nem maradhat ki a Vatikán Múzeum a sokak által csodált Laokon csoporttal.

Itt közelebbről szemügyre lehet venni Rafaello csodás freskóit, a Sixtusi Kápolna varázslatos belső terét. Természetesen nem maradhat ki a világ legnagyobb keresztény temploma sem, a Szent Péter Bazilika. Aki itt jár, az semmiképp se felejtse el meglátogatni az antik Rómát.

Ez legtöbbször több órát is igénybe vehet, de mindenképp megéri részt venne ebben a programban. Az itt található csodák elképesztőek, és ehhez foghatót csak kevés helyen lehet látni. Megtekintésre kerül az ókori Róma hatalmas amfiteátruma, a Colosseum és természetesen a Capitolium domb is.

Innen tökéletesen megismerhető a Palatinus és a Forum Romanum is. Ha ezeket megtekintették az idelátogatók, akkor Michelangelo híres Mózes szobra sem maradhat ki. Nem vitás, hogy az olasz főváros városlátogatás egyéni lehetőséget ad arra, hogy az ember közelebbről is megismerje Rómát. Itt unatkozni senki sem fog, hisz Róma lélegzetelállítóan gyönyörű.