Hurrá, utazunk!

A wellness fürdők ravasz húzásai

wellness fürdők

Wellness fürdők

A belföldi turizmus Magyarországon virágkorát éli, és a fejlődés folyamatos. Egyre csak épülnek az új turisztikai komplexumok, hiszen a szakértők is látják, hogy a magyar turisták évről évre szívesebben fedezik fel a hazai tájakat, amely részben köszönhető a szállások és attrakciók magas színvonalának is. Rengeteg olyan szálláshely van ma az országban, amelyek rendelkeznek termál és úszómedencékkel, masszázsszalonokkal, edzőtermekkel, sportpályákkal, és ezeken kívül is számos más szolgáltatással kecsegtetnek a látogatóknak. Ezek gyűjtőnéven a wellness fürdők, legalábbis a köznyelvben így is hallani ezekről a szállodákról. Szinte már nincs is olyan pontja Magyarországnak, ahonnan 50-100 kilométeren belül ne volna legalább egy ilyen idegenforgalmi központ.

A wellness fürdők nagy előnye, hogy szezonon kívül is vonzzák a látogatókat, emiatt a téli hónapokban is igen jó arányban el tudják adni a férőhelyeiket. Nyáron a teltházas szállások sem ritkák, különösképpen a kiemelt, főszezoni időszakokban. A wellness fürdők nagy része ugyancsak teljesen megtelik a hosszú hétvégék alkalmával és a különböző ünnepek vagy munkaszüneti napokon. Amennyiben Ön is ezen periódusok egyikében szeretne foglalni a wellness fürdők valamelyikében, akkor azt már ejtse meg több héttel a dátum előtt! Sokszor, a felkapottabb helyeken, még az is túl késő, ezért mindenféleképpen legyen előrelátó!

Az, hogy ilyen gyorsan elkapkodják a helyeket, részben annak tudható be, hogy a szállodák már hónapokkal a kiemelt események előtt elkezdik hirdetni magukat. Általában csomagajánlatok formájában lehet ezeket megtalálni a világhálón. Sok olyan weblap létezik, amely összegyűjti és rendszerezi az akciós ajánlatokat, ezeket nevezzük kuponoldalaknak, amelyeknek az utóbbi évtizedben jelentősen megnőtt a piacuk. Ha Ön még nem tudja, miről van szó, akkor az csak azt jelentheti, hogy borzasztóan kevés időt tölt internetböngészéssel. A lényeg az, hogy ezek a bizonyos gyűjtőoldalak kapcsolatban állnak a hotelekkel, apartmanokkal és a wellness fürdőkkel is, hazai és külföldi viszonylatban egyaránt.

Csakis olyan ajánlatok kerülnek fel ezekre a weboldalakra, amelyek igen jelentős kedvezményekkel kerülnek meghirdetésre, azonban azt tudnia kell, hogy a szálláshelyadók sem most jöttek le a falvédőről, és a nagy árengedményt különféle szolgáltatásokkal való kiegészítésekkel kompenzálják. Így, ha kiszámolná, akkor rájöhetne arra, hogy az áresés nem is lesz annyira nagymértékű. A wellness fürdők ily módon sok ezernyi turistát csalogatnak magukhoz, viszont azt is okvetlenül le kell tisztázni, hogy, amiket kínálnak, azoknak maximálisan eleget is tesznek. Az esetek túlnyomó többségében a vendégek elégedettséggel távoznak a turnusok lejárta után. Ha még nem választott idén a wellness fürdők közül egyetlen alkalomra sem, akkor éppen itt az ideje. Az interneten rendkívül színes kínálattal találkozhat, válogasson hát kedvére, de ne feledje figyelembe venni a feláras részeket is, hiszen azokat még hozzá kell számolnia a feltüntetett alapárhoz!