Hurrá, utazunk!

Akciós hajóutak egzotikus és zord tájakra

akciós hajóutak

Akciós hajóutak

Egy igazán különleges, nem mindennapi üdülésre vágyik? Válasszon egy kalandosabb utazási módot, nézzen szét az akciós hajóutak kínálatában! Egyebek mellett olyan kategóriák közül választhat, mint a családos, a világjáróknak való szólóban történő vagy a párban utazó hajóutak, utóbbit szokták nászutas hajóútként is emlegetni. Akárhogy is, de az akciós hajóutakat mindenképpen érdemes kipróbálni, ha felejthetetlen élményekkel szeretne gazdagodni. A lehetőségek száma és fajtája szinte korlátlan. Gyakorlatilag bármelyik óceánra vagy tengerre foglalhat már magának helyet az egyik luxus utasszállító tengerjárón. Ezek az utak mindig úgy vannak megszervezve, olyan vízi útvonalakon haladnak, hogy festői tájakat láthassanak az utasok.

A karib-tengeri szigetvilágra kíváncsi vagy Alaszka partjaira és csodás gleccsereire? Semmi akadálya, bárhová eljuthat, ha van hozzá elegendő megtakarítása. A turizmus ezen ágában igazán megéri vadászni a különféle kedvezményeket, hiszen az akciós hajóutakon akár százezreket is megspórolhat. A turnusok eltérőek szoktak lenni, minden attól függ, hogy mekkora távolságokat kell megtenni, és hányszor áll meg a hajó a körutazás során. Jellemzően egyébként mindig vannak olyan kikötők, ahol a szárazföldi patkányok életébe is bele lehet kóstolni, de léteznek olyan akciós hajóutak is, ahol maximum egy megállóhely van az utazás közben, ami sokszor valamilyen üdülőhelyi központ. Azonkívül pedig az indulókikötőbe történő visszatérés jelenti a végső állomást.

A kikötés időtartama számos esetben több napig is eltarthat, és hajótípustól függően az éjszakázás ilyenkor történhet magán a hajón, illetve különböző szálláshelyeken is. Az akciós hajóutakra történő foglaláskor egy dolgot nagyon jól az eszébe kell, hogy véssen! Az igaz, hogy bárhonnan bárhová le tudja rendezni a foglalását online, viszont az indulási pont az otthonától távol van, így az odavezető útról is gondoskodnia kell. Amennyiben utazási irodán keresztül rendezné a hajókirándulást, akkor minden bizonnyal leszervezik Ön helyett, ha úgy óhajtja, egyéb esetekben azonban önállóan kell intézkednie. Azt minden kontinentális éghajlat alatt lakó ember jól tudja, hogy a busz sosem vár, csak az utasok. Nos, ez az állítás az akciós hajóutak esetében is teljes mértékben megállja a helyét.

Különösképpen ügyeljen rá tehát, hogy semmiképp se késse le a felszállót, mert akkor csak a távolból hallhatja meg az indulást jelző hajókürtöt! Érdemes legalább egy nappal az indulás előtt megérkeznie az adott kikötő városába, ugyanis az indulási időpontok eshetnek éjszakára vagy hajnalra is. Ne bízza magát a véletlenre, mert, ha saját hibájából szalassza el a felszállást, akkor senki sem fogja megtéríteni foglalási költségeit! Legyen mindenre gondja, mint egyéb kirándulások esetében is, viszont itt ne feledkezzen meg az utazási tablettáról sem, mert nem tudhatja, mennyire ellenálló a szervezete a tengeri betegség ellen! Ne hagyja elúszni az akciós hajóutakat! Igaz, hogy a nyár a főszezon, viszont egész évben találhat melegebb tájakat megcélzó utazásokat.