Hurrá, utazunk!

Akciós tengerparti nyaralás repülővel egzotikus helyekre

akciós tengerparti nyaralás repülővel

Akciós tengerparti nyaralás repülővel

Ha nem szeretnénk vagyonokat költeni utazásra, akkor jó választás egy akciós tengerparti nyaralás repülővel. Mindig találhatunk last minute utakat vagy a turista szezonon kívüli akciós nyaralást a kínálatban.

Milyen esetben való nekünk az akciós tengerparti nyaralás repülővel?

Nyaralásunkat megtervezhetjük hónapokkal előre, lefoglalva a repülőjegyet s a szálláshelyet. Ebben az esetben biztosra mehetünk, hogy ott és akkor pihenünk, ahol és amikor szeretnénk. A repülőjegy olcsóbb is így, mint az utolsó pillanatban foglalva, viszont biztosak kell, hogy legyünk benne, hogy nem jön közbe semmi az utazás heteire.

Ha rugalmasak vagyunk, és nem ragaszkodunk erősen egy-egy bizonyos helyhez vagy hotelhez, akkor jóval kevesebbért utazhatunk last minute kínálatokkal. Pár héttel vagy akár néhány nappal az utazás megkezdése előtt csaphatunk le akciós tengerparti nyaralásra repülővel. Természetesen ebben az esetben is utazhatunk a kiszemelt tengerpartra, de az is előfordulhat, hogy egészen más egzotikus utak kerekednek a hirtelen döntésből.

Magunk is böngészhetjük a nyaralóhelyek kínálta lehetőségeket, akciós tengerparti nyaralást repülővel mindig lehet találni. Egy utazási irodát is felkereshetünk, hogy tájékoztassanak bennünket az akciós repülős utakról. Utóbbi esetben könnyebb dolgunk van, hiszen az utazási iroda intézi helyettünk a foglalásokat, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy bepakoljuk a bőröndünket. Azt is megtehetjük, hogy jelezzük az utazási iroda felé, hogy mely időszakban szeretnénk nyaralni és az abban a hetekben kínált last minute utakról szólnak nekünk.

Mikorra tervezzünk akciós tengerparti nyaralást repülővel?

Legnagyobb esélyünk az akciós repülős utakra szezonos kívül van. Legtöbben a májustól szeptemberig terjedő időszakban utaznak nyaralni tengerpartra, ugyanis nálunk ekkor van szép idő s nyár, s ekkor van legtöbbeknek szabadsága, a gyerekeknek iskolaszünetük. Ebben a körülbelül fél évben a legdrágábbak a nyaralások, a hotelek árai. A legkedveltebb hónapok a június, július, augusztus, ha el szeretnénk kerülni a strandokon, hotelekben a sok embert, ne ekkorra tervezzük pihenésünket. Az egzotikus utakat kedvelők repülhetnek messzebbre is mint Görögország, a spanyol Mallorca , Olaszország vagy Horvátország. A mediterrán tengerpartra egyébként is csak késő tavasztól kora őszig tervezhetünk tengerparti nyaralást, hiszem ott is ilyenkor van csak strandidő.

Aki igazán egzotikus útra vágyik, az év bármely szakát választhatja. Balira, a Maldív-szigetekre vagy a Bahamákra akár decemberben is utazhatunk, az időjárás egész évben egyformán csodás. A téli hónapokban nagy eséllyel csaphatunk le akciós tengerparti nyaralásra repülővel, hiszen ebben az időszakban inkább a telelés, a síelés a kedveltebb időtöltés. A szállodák, apartmanok és strandok szinte üresek, így háborítatlanul pihenhetünk. All inclusive ellátással, 30 fokban a napernyő alatt a strandon, este egy hangulatos tengerparti bárban kitűnő karácsonyi vagy szilveszteri program lehet, ha valami nem szokványosra vágyunk.