Hurrá, utazunk!

Akciós tengerparti nyaralás repülővel egzotikus helyekre

tengerparti nyaralásA tenger végtelen kékje, fehérhomokos partok, amelyeket a kecsesen feléjük hajoló pálmafák árnyékolnak, legyünk bármilyen különbözők is a nyaralási szokásainkat illetően, a minden érzékszervünket kényeztető tengerparti nyaralás egészen biztosan előkelő helyen szerepel a bakancslistánkon.

Tengerparti nyaralás – ne hagyjuk ki az élményt

Talán a zord, csipkés hegyek, sűrű erdők biztosítják az álomnyaralás ideális helyszínét, de az is könnyen előfordulhat, hogy a sohasem alvó, mindig pezsgő nagyvárosi élet az, ahol komfortosan éreznénk magunkat a nyaralásra szánt időszak alatt. Így vagy úgy, a tengerparti nyaralást nem érdemes kihagyni a palettáról. Adjunk legalább egy esélyt az egzotikus helyszíneknek, mert nem fogjuk megbánni!

Tengerparti nyaralás repülővel – olcsón is megúszhatjuk a kalandot?

Ha nem szeretnénk vagyonokat költeni utazásra, akkor jó választás egy akciós tengerparti nyaralás repülővel. Mindig találhatunk last minute utakat vagy a turistaszezonon kívüli akciós nyaralást a kínálatban.

Milyen esetben való nekünk az akciós tengerparti nyaralás repülővel?

Nyaralásunkat megtervezhetjük hónapokkal előre, lefoglalva a repülőjegyet és a szálláshelyet. Ebben az esetben biztosra mehetünk, hogy ott és akkor pihenünk, ahol és amikor szeretnénk. A repülőjegy olcsóbb így, mint az utolsó pillanatban foglalva, viszont biztosak kell legyünk benne, hogy nem jön közbe semmi az utazás heteire.

Ha rugalmasak vagyunk és nem ragaszkodunk erősen egy-egy bizonyos helyhez vagy hotelhez, akkor jóval kevesebbért utazhatunk last minute kínálatokkal. Pár héttel vagy akár néhány nappal az utazás megkezdése előtt csaphatunk le akciós tengerparti nyaralásra repülővel. Természetesen ebben az esetben is utazhatunk a kiszemelt tengerpartra, de az is előfordulhat, hogy egészen más egzotikus utak kerekednek a hirtelen döntésből.

Magunk is böngészhetjük a nyaralóhelyek kínálta lehetőségeket, mert akciós tengerparti nyaralás repülővel mindig akad. Egy utazási irodát is felkereshetünk, hogy tájékoztassanak bennünket az akciós repülős utakról. Utóbbi esetben könnyebb dolgunk van, hiszen az utazási iroda intézi helyettünk a foglalásokat, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy bepakoljuk a bőröndünket. Azt is megtehetjük, hogy jelezzük az utazási iroda felé, mely időszakban szeretnénk nyaralni és az abban a hetekben kínált last minute utakról szólnak nekünk.

A kisbetűs részek veszélyei, avagy tengerparti nyaralás okosan

A kupongyűjtő weboldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezen tulajdonképpen nem csodálkozhatunk, tekintve a jelenlegi gazdasági helyzetet és a sok esetben csillagászati összegeket megszégyenítő költségeket. Az óvatos, körültekintő információgyűjtést azonban ne dobjuk sutba, még a legőrületesebb akciók láttán sem!

Sajnos több weboldal a hirdetéseit túlságosan is vonzón csomagolja, amit viszont kapunk, köszönőviszonyban sincs az ajánlatban foglaltakkal. Mielőtt bármire is rábólintanánk, járjuk alaposan körül a témát, különös tekintettel az adott kuponos kereskedő renoméjára!

Mikorra tervezzünk akciós tengerparti nyaralást repülővel?

Legnagyobb esélyünk az akciós repülős utakra szezonos kívül van. Legtöbben a májustól szeptemberig terjedő időszakban utaznak nyaralni tengerpartra, ugyanis nálunk ilyenkor van szép idő s nyár, a legtöbbeknek ezekben a hónapokban van szabadsága, a gyerekeknek iskolaszünet. Ebben a körülbelül fél évben a legdrágábbak a nyaralások, a hotelek árai.

A legkedveltebb hónapok a június, július, augusztus. Ha szeretnénk elkerülni a strandokon, hotelekben a sok embert, ne ekkorra tervezzük a pihenésünket! Az egzotikus utakat kedvelők repülhetnek messzebbre is mint Görögország, a spanyol Mallorca, Olaszország vagy Horvátország. A mediterrán tengerpartra egyébként is csak késő tavasztól kora őszig tervezhetünk tengerparti nyaralást, hiszen ott is ilyenkor van strandidő. Aki igazán egzotikus útra vágyik, az év bármelyik hónapját választhatja.

tengerparti nyaralás repülővel

Balira, a Maldív-szigetekre vagy a Bahamákra akár decemberben is utazhatunk, az időjárás egész évben egyformán csodás. A téli hónapokban nagy eséllyel csaphatunk le akciós tengerparti nyaralásra repülővel, hiszen ebben az időszakban inkább a telelés, a síelés a kedveltebb időtöltés.

A szállodák, apartmanok és strandok szinte üresek, így háborítatlanul pihenhetünk. All inclusive ellátással, 30 fokban a napernyő alatt a strandon, este egy hangulatos tengerparti bárban kitűnő karácsonyi vagy szilveszteri program lehet, ha valami nem szokványosra vágyunk.

Tengerparti nyaralás 2021 – fő a biztonság

A jelenleg is érvényben lévő koronavírus miatti korlátozások nagyban megkurtították a külföldi nyaralással kapcsolatos esélyeinket. Amíg nem normalizálódik a helyzet, jobb, ha biztonságos talajon maradva szervezzük a soron következő nagyobb lélegzetvételű kiruccanásunkat.

Könnyen megeshet, hogy az idei évre tervezett egzotikus út eltolódik vagy talán el is marad. Ám nem nagy áldozat ez a részünkről, tekintve, hogy a biztonságunk az első. Abban pedig senki nem állít meg minket, hogy legalább gondolatban ne adhatnánk át magunkat a tökéletes tengerparti nyaralásról szőtt édes álmoknak!