Hurrá, utazunk!

Aktív pihenés a mókuskerék ellenszere

aktív pihenés

Aktív pihenés

Az aktív pihenés ugyan nem a heverészésről, lustálkodásról szól elsősorban, mégis igazi pihenést és feltöltődést adhat.

A mindennapok stresszel terhelt életmódjából muszáj néha kiszakadni, olyan elfoglaltságot találni, amely néhány óra alatt újratölti belső energiatárolóinkat.

Az aktív pihenés pont ezt a célt szolgálja, de tudod-e mi mindent is foglal magába ez a pihenési forma?

Az aktív pihenés fogalma

Ahhoz, hogy megértsd, a pihenés mely formájára van szükséged, tudnod kell mi az alapvető különbség a passzív, illetve az aktív pihenés között.

Amikor nehéz, vagy szokatlan fizikai munkát végeztél úgy érezheted, mintha egy úthenger vonult volna át rajtad. Tipikusan az a helyzet, mikor a testnek arra van szüksége, hogy ne csináljon semmit. Ez a lustálkodás, heverészés időszaka, amit kiegészíthetsz egy kis olvasással, filmnézéssel, társalgással a megfelelő pihenés érdekében.

Mai életvitelünk nagyon sokunkat irodai székhez, autóüléshez, számítógéphez szegezve tart, a mindennapok pörgése inkább a szellemet, mint a testet meríti ki. A lelki-szellemi kimerülésre az aktív pihenés a megfelelő gyógyír.

Az aktív pihenés tevékenységi körébe minden belefér, ami segít kikapcsolni az agyat, átmozgatja a testet és élményekkel telít.

Aktív pihenési módok

Egy jó kirándulás, sportolás, egy jó buli, mind az aktív pihenés módozatai. Hogy mi az, ami igazán segít kiengedni a fáradt gőzt, azt az adott helyzet, vagy egyéni ízlés dönti el.

Egy wellness szállodában például több féle módját is ki tudod meríteni a szellemi kikapcsolódásnak. Egyes szálláshelyeken aktív pihenés csomagokat is kínálnak, ami azt jelenti, hogy az igénybe vehető szolgáltatások köre nem csupán a jakuzzi használatra korlátozódik.

A wellness hotelek mindegyike lehetőséget biztosít különböző bel-, vagy szabadtéri sportolásra, túrákra, kirándulásokra. Egy wellness üdülés azért is jó, mert ott mindkét tábor, tehát a passzív és aktív pihenésre vágyó is megtalálja a számítását.

A pihenés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, de vigyázz! Egyik pihenési formát sem szabad túltolni, mert könnyen át lehet esni a ló túloldalára, aminek aztán újból kimerültség lehet a vége.