Hurrá, utazunk!

Álomba illő Szicília utazás

Szicília utazás

A téli, hóval takart várost nézve az ablakból, sokan vágyat érezhetnek, hogy útnak induljanak egy melegebb tájra. Azonnal indulni, talán nagy luxus lenne, de elkezdhetünk azon gondolkodni, hová lenne érdemes szervezni idei nyaralásunkat. Szicília utazás jó választás, ha egy igazán autentikus helyre mennénk, ez a legnagyobb sziget a Földközi-tengeren, mintegy 5 millióan lakják. A legtöbbünk egyből a Keresztapa filmekre és a maffiára asszociál, ha a Szicília utazásra gondol, fontos azonban leszögeznünk, hogy a maffia mára nem olyan aktív, mint korábban, és semmiképp nem érdeke a turisták nyugalmának megzavarása.

A sziget adta lehetőségeket akkor tudjuk leginkább kihasználni, ha májusban és júniusban, valamint szeptemberben, októberben szervezzük a Szicília utazásunkat. Nyáron ugyanis, július-augusztusi időszakban, nagy a hőség, minden kiszárad, tehát csak akkor jó választás, ha tényleg semmi más célunk nincs, mint egész nap süttetni magunkat a tengerparton. Azonban, ha ennél többre vágyunk, arra hogy felfedezzük a környéket a Szicília utazás során, készüljünk is fel egy kicsit, hogy a sziget valóban megmutathassa nekünk igazi arcát.

Ezt úgy érhetjük el, ha szabadon állunk a Szicília utazás, nyaralás elé, ha jelszónk a spontaneitás lesz. Ne féljünk kicsit elveszni a városokban, kis falvakban! Így akadhatunk rá a legfantasztikusabb kis éttermekre, amelyek talán nem csillogó, fényes pompával várnak minket, de az étel és az ital biztosan kiváló lesz. A Szicília utazásunkon érdemes kis apartmant bérelnünk a minden igényt kielégítő, populáris szállodai szobák helyett. Kezdjük a napot a piacon, akár az ottaniak, reggelizzünk egy kis kávézóban. Kiskori vágyunkat is beteljesíthetjük, ehetünk fagyit reggelire, ugyanis helyi specialitásként ez egyáltalán nem szokatlan. Egy briós két gombóc fagyival, és meg is van az energia a túrázáshoz.

Túrázás alatt pedig, természetesen, az Etna felkeresését értem, amely Európa legnagyobb vulkánja, és igazán különleges látványt nyújt. Ne hagyjuk ki! Valamint a Szicília utazásba, a partjaitól nem messze fekvő szigetecskék is bele kell, hogy férjenek, lélegzetelállító, szinte érintetlen világukkal. Az aktív pihenés közbe, igyekezzünk beiktatni egy-két semmittevős napot. Csak bolyongjunk a városban, kis kávéházakban álljunk meg egy eszpresszóra, hogy eléggé éberek legyünk, mire elkezdődik a reggelig tartó mámoros éjszakai élet. A Szicília utazás végén pedig ne felejtsünk el hazacsempészni a bőröndünkben helyi gasztronómiai különlegességeket, ha már a hangulatot nem lehet.