Hurrá, utazunk!

Az egynapos kirándulás lehet a megnyerő Aggtelek is

Egynapos kirándulás

Egynapos kirándulás

Hazánk csodálatos helyeket és látnivalókat biztosít, melyeknek megtekintése mindenképp kötelező. Egy egynapos kirándulás keretein belül rengeteg egyedi helyre el lehet látogatni, ahol ennyi idő alatt teljes mértékben meg lehet nézni az adott látnivalót.

Nyáron szinte minden nap meg lehet tervezni egy csodás egynapos kirándulást, hiszen számtalan helyből lehet választani. Például mindenképp megéri Aggtelek mellett dönteni, mely messze földön híres a barlangjairól, amelyek mára már az UNESCO világörökségi listán is helyet kaptak.

Ez a kis község a szlovák-magyar határ közelében található, és egyben része az Aggteleki Nemzeti Parknak. Ez volt az első olyan park Magyarországon, amely gazdag volt a geológiai értékekben és csodákban. A vidéken található elképesztő karsztjelenségek és híres cseppkőbarlangok védelmére alakult meg ez a park, azonban a rengeteg védett növény és állatfaj előfordulása miatt is szükség volt az ilyen fontos intézményre.

A lehengerlő aggteleki egynapos kirándulás mindenki számára garantálni tudja a kikapcsolódást és a relaxációt, egy olyan környezetben, mely számos felejthetetlen pillanatot tartogat majd. Ennek a településnek a legfontosabb látnivalója a megnyerő Barlangvilág, amelynek egy része a szlovákiai Domica község területén is megtalálható. Az Aggteleki-Karszt és Szlovák-Karszt nevű híres cseppkőbarlangjai 1995 óta az UNESCO világörökség részei. Ezért is bizonyul nagyszerű úti célnak ez az egynapos kirándulás tekintetében.

Mielőtt bárki útnak indul, azt mindenképp fontos tudni, hogy a barlangban egész évben körülbelül tizenegy Celsius fok hőmérséklet van, melyhez gyakran hozzátartozik a vizes talaj. Ezért a megfelelő öltözet, a vastagabb pulóver és nadrág, illetve a strapabíróbb lábbeli mindenképp szükséges. Ha az időjárás megengedi, akkor az egynapos kirándulás csónakázással is szebbé tehető, ugyanis a barlang domicai részét akár ezzel is meg lehet tekinteni. Kétségtelen, hogy az aggteleki és domicai barlangokat mindenképp látni kell, hiszen ezek rendkívül csodásak.