Hurrá, utazunk!

Az egzotikus utazás tagadhatatlan varázsa

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Ha valaki egy igazán egyedi utazáson gondolkozik, akkor nyugodtan dönthet Thaiföld mellett. Egy thaiföldi egzotikus utazás kétség kívül lehengerlő lehet. Ebben a cikkünkben szeretnénk bemutatni, hogy mit érdemes mindenképp meglátogatni.

Sokan csak azért látogatnak erre a csodás országra, hogy megtekintsék a Buddha Szent Lábnyoma nevezetességet. Tudni kell róla, hogy ez a Lopburi és Saraburi városok között helyezkedik el, egy kisebb domb tetején. Efelett egy gyönyörű templom is megtalálható.

Mint szinte minden egyes nevezetességhez, ehhez is hozzátartozik egy legenda, amit mindenképp érdemes megismerni. Úgy tartják, hogy a 17. században az akkori király papokat küldött Sri Lanka országába. A király szerette volna a papok segítségével leróni a tiszteletét a szent hely előtt. Azonban mikor ideértek, azt hallották, hogy Buddha Thaiföldön is átutazott élete során, és ezért megeshet, hogy itt is megtalálható a lábnyoma.

Természetesen amikor a király ezt megtudta, rögtön kutatni kezdett, ám sajnos nem járt sikerrel. Azonban egy napon az egyik földműves, miközben a közeli erdőben sétált, rábukkant egy sebesült szarvasra. Követni kezdte ezt az állatot, aki végül egy bokor mögött pihent meg egy dombtetőn. Ahogy odaért a szarvas, azon nyomban kiugrott a bokor mögül, teljesen épen, erőteljesen és egészségesen.

Természetesen a földműves nem hitt a szemének, így gyorsan a bokorhoz rohant, és rábukkant a lábnyomra. A csodás egzotikus utazás egyik fő célpontja még mai napig ez a lábnyom, amelyet hatalmas tisztelet övez. A egzotikus utazás más célpontokat is tartogat. Aki felejthetetlen élményeket szeretne, az mindenképp ellátogat a Majom Templomhoz.

Ez a remekmű a 13. században épült, és egy igazi csodálatos hindu templom, amely a klasszikus khmer építészet egyik legegyedibb képviselője. Három gyönyörű toronyból áll, és az épületnek egy-egy tornya a legfőbb három hindu istent testesítette meg. Ezek Brahman, Visnu és Siva. Azonban ennek ellenére a templomot em nyilvánították buddhista szentéllyé. Kétségtelen, hogy az egzotikus utazások mindig csodálatosak, ha Thaiföld az egyik végső állomás.