Hurrá, utazunk!

Az olcsó szállások hátrányai

Olcsó szállások

Tagadhatatlan, hogy a vakáció megtervezésekor mindenekelőtt a pénztálcánk szabta keretekhez kell igazodnunk, hiszen valóban sok múlik az adott keretösszegen. Mégis, ha már tartalmas időtöltésre gondolunk, akkor a kényelmes nyaralás és a valóban pihentető ottlét érdekében tudatosítani például az olcsó szállások kapcsán felmerülhető negatív tényeket is.

Tény ugyanis, hogy internet-szerte rengeteg elégedetlen visszajelzést kaphatunk az ilyen típusú, pénztárcabarát szálláshelyekkel kapcsolatban, hiszen legtöbbször a reklámfotó milyensége kicsit sem igazolja a megtapasztalt minőséget. Nem egyszer megtörténhet persze az is, hogy kellemesen csalódik az ember, kétségtelen azonban, hogy inkább az elégedettség hiánya a jellemző. Így például rendszerint rengetegen panaszkodnak az olcsó szállások higiéniai állapotáról, vagy éppen a megjelölt komfortszint alulteljesítéséről is.

Nem beszélve azokról a rémhírekről, amelyek a kifizetett étellel kapcsolatban keringnek az interneten. Az ilyen elborzasztó példák is alátámasztják, hogy érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az adott hotel, motel, vagy panzió kiválasztásakor, hiszen kétségtelen, hogy az igazán jó nyaralás alapja mindenekelőtt az otthonos hangulat és a minimálisan elvárt kényelmi szint.

Sajnos a tapasztalat azt igazolja, hogy a túlságosan olcsó szállások nem teljesítik ezeket a feltételeket, így érdemesebb talán inkább a biztosra menni. Hasznos segítség lehet például, ha egy-egy áron aluli ajánlat esetében részletesen is elolvassuk az adott szálláshelyhez írt visszajelzéseket, vagy ha rögtön a picit drágább, ám annál megbízhatóbb szolgáltatást választjuk.