Hurrá, utazunk!

Balatoni szállások olcsón korlátozott számban

balatoni szállások olcsón

Balatoni szállások olcsón

Az egyik legnépszerűbb nyaralási úti cél kis hazánk országhatárain belül minden kétséget kizáróan a magyar tengerként is emlegetett, égkék vizű Balaton. Magyarország legnagyobb tava nemcsak hazai, hanem külföldi turisták körében is igen nagy népszerűségnek örvend, többek között ezért lehet az, hogy a balatoni szállások olcsón igen korlátozott számban érhetők csak el. Gondoljunk csak bele, például egy német vagy osztrák turistának, tekintve, hogy talán ők vannak jelen a legnagyobb számban, az itt kifizetett összegek aprópénznek számítanak, míg egy átlagos keresettel rendelkező magyar családnak könnyen lehet, hogy össze kell húznia a gatyája szárát, ha a Balatonnál szeretne nyaralni.

A sok külföldről, fejlettebb országokból érkező ide látogató miatt azonban a balatoni szállások olcsón történő kiadása felesleges engedmény lenne a szállásadók részéről, akiknek természetesen a minél nagyobb profit bezsebelése a cél. Mindez valamilyen szinten érthető, mégis igen bosszantó lehet egy magyar embernek, aki a közelben szeretne vízpart mellett nyaralni. Mindezek fényében vegyük tudomásul, hogy balatoni szállások olcsón igen nehezen foglalhatók, kiváltképp, ha az ember főszezonban, vagyis a nyár kellős közepén szeretne a magyar tenger partján üdülni. Nem reménytelen azonban a helyzet, balatoni szállások olcsón is találhatók, ha kitartóan és szemfülesen keres az ember!

Érdemes folyamatosan szemmel tartani az árakat, ha a Balatonra vágyunk, ugyanis az úgynevezett last minute akciók keretein belül igen sokat spórolhatunk. Ezek hátránya, ahogyan az angol kifejezés is magába foglalja, hogy utolsó pillanatban, gyakran csupán egy-két nappal a lefoglalt időpont előtt tudjuk meg, hogy pontosan mikor utazhatunk. Balatoni szállások olcsón egyéb akciók keretében is elérhetők lehetnek, azonban legyünk résen, mert könnyen előfordulhat, hogy a meghirdetett ár nem tartalmazza például a klímaberendezés és/vagy a wifi szolgáltatás és/vagy a parkoló használatának díját. Olvassuk el az apró betűs részeket, illetve bátran kérdezzük a szállásadót a részletekről, és máris elkerülhetjük az efféle kellemetlenségeket.

Balatoni szállások olcsón továbbá apartmanok formájában érhetők még el viszonylag könnyebben, ami aktuális lehet, ha kisebb-nagyobb baráti társasággal, esetleg családként több családdal együtt tervezzük az üdülést. Minél több személy befogadására alkalmas az adott szállás, általában egy főre vetítve annál kedvezőbb áron juthatunk hozzá, így érdemes összehívni a bandát, és együtt kerekedni fel az útra. Közvetlenül a vízpart mentén vajmi kevés eséllyel találhatók balatoni szállások olcsón, így, ha spórolni szeretnénk, érdemes a tótól távolabb eső hotelek és apartmanok közül válogatni, hiszen ezeket általában jelentősen kedvezőbb árakon kínálják. Ami még pénztárcakímélő opció lehet, ha mindenképp szeretnénk látni Magyarország legnagyobb tavát, ha szezonon kívül, vagyis kora tavasszal, késő ősszel, vagy esetleg télen látogatjuk meg a magyar tengert, hiszen ez esetben jó eséllyel nagy számban érhetők el balatoni szállások olcsón is.