Hurrá, utazunk!

Csak utazás vagy kalandozás is?

Csak utazás

Sokaknak az üdülés csak a nyaralást jelenti, pedig, aki szokta nézegetni az utazási irodák kínálatát, tisztában van vele, hogy számos egyéb utazási lehetőség közül lehet választani. Telelések, wellness hétvégék, vízi és hegyi túrák, balatoni és tengerparti nyaralások, egynapos kirándulások valamint városnézések is tarkítják a választékot. A szürke hétköznapokból való kitöréshez a legtöbbeknek majdnem mindegy merre turistáskodjanak, mert nekik csak utazás hiányzik az életükből. Azt, hogy valaki milyen közlekedési eszközzel szeretne útnak indulni, minden esetben a saját döntése. Az utazási irodák általában több opciót is fenntartanak ügyfeleiknek.

Vannak olyanok, akik csak utazási tablettával képesek végigbírni egy többórás utat, nekik ajánlatos a repülőgépes megoldás, mivel abban az esetben jelentősen lerövidül az utazás időtartama. Sok olyan ember is akad, akik nem kedvelik az utazásszervezőket, ezért önmaguk tervezik meg a kirándulásukat. Nekik általában nem csak utazásról szól a dolog, hanem gyakorlatilag egy modernkori kalandról. Ők az úttörők, aki igyekeznek távol maradni a tömegturizmus minden egyes hátulütőjétől. Legtöbbször azokat a helyeket látogatják, amelyeket mások csak kevésbé, kerülik a nagyobb tömegeket, és olyan útvonalakon járnak, amelyek nem feltétlenül vannak még kitaposva.

Csak utazáshoz viszont bőségesen elegendő a világhálón összegyűjtött információanyagból és kínálatból válogatni, ahol természetesen minőségi szolgáltatások tömkelege között lehet böngészgetni. Ezt nem szeretik az egyéni turisták, mármint a minőséget igen, de teljesen másként. Őket senki nem irányítja, nem mondják meg nekik, hogy mikor kezdődik és mikor van vége az üdülésnek, vagy hová menjenek, milyen látványosságokat látogassanak meg. Az ő alapelvük a szabadság. A csak utazásra vágyókkal ellentétben nekik teljes mértékben eltérő az értékrendjük.

Átgondoltan cselekszenek, és nem robot- vagy zombiként követik az előttük lévő tömegeket. A másik tábor mellett szóljon viszont, hogy sokan annyira elfoglaltak, hogy nem is jutna idejük a szervezgetésre, ezért inkább a könnyebb, egyszerűbb út mellett döntenek, azaz, hogy keresnek valami pihenési lehetőséget az interneten a csak utazások közvetítésével és szervezésével foglalkozó cégek kínálatából. Az esetek túlnyomó többségében a foglalás, vagy egy komplex utazási ajánlat megrendelése lebonyolítható az online felületen keresztül. Amennyiben valamit telefonon is le kellene kommunikálni, akkor az adott utazási iroda munkatársai hamarosan fel fogják venni az utasukkal a kapcsolatot. Az egész foglalási művelet egyébként nem vesz több időt igénybe pár percnél. A fizetés a legtöbb szálláshelykereső oldalon bankkártyás módon is intézhető, amely a leggyorsabb módja a számla kiegyenlítésének, de rengeteg olyan szállás is szerepel a választékban, amelyeknél elegendő a helyszínen is lerendezni a vendégéjszakák költségeit.