Hurrá, utazunk!

Ha csak 1 utazás, akkor Newcastle!

Csak 1 utazás

Ha még nem tud róla, akkor minden bizonnyal érdekességnek számít, hogy a The Rough Guide külföldi szakportál, évente elindít egy olyan szavazást, amelyből kiderül, hogy melyek azok a turisztikai célállomások, ahová olvasóik a legszívesebben elutaznánk. Ennek következtében rendszerint egy olyan izgalmas tízes lista áll össze, amely akár Önnek is hasznos tippeket adhat az idei nyaralással kapcsolatban.

Tehát, amennyiben csak 1 utazás lenne, amit ebben az évben mindenképp meg szeretne valósítani, akkor a tervezgetés előtt valóban érdemes figyelembe vennie az említett voksolás végeredményét. Fontos tudni ugyanis, hogy a szavazás alapján létrejött lista nem csak az közhelyesen “felkapott” és mondhatni unalomig emlegetett helyszíneket tartalmazza, hanem itt általában olyan különlegesebb és kevesebbet emlegetett úti célok is szóba kerülnek, amelyre talán soha nem is gondolnánk.

Ezt igazolja a csak 1 utazás kapcsán megejtett tavaly decemberi közvélemény-kutatás eredménye is, miszerint idén a legtöbben az angliai Newcastle-be szeretnének ellátogatni. S bár kétségtelen, hogy az Egyesült Királyság mindig is népszerű célállomásnak számított a mindenkori turisták szemszögéből, az azért mégis csak figyelemre méltó, hogy 2018-ban a legtöbben Newcastle városát tervezik meglátogatni.

Valószínűleg persze, ez kicsit sem véletlen, hiszen itt is rengeteg lehetőség adódik a minőségi időtöltésre, mivel számtalan múzeum, történelmi emlékhely, szórakozási és bulizási helyszín, illetve kulturális esemény várja a turistákat. Tehát feltehetőleg Önnek is érdemes megfontolnia, hogy ha csak 1 utazás jöhetne szóba az ez évi szabadság idejére, akkor az említett várost keresse fel.

Print Friendly, PDF & Email