Hurrá, utazunk!

Így válasszon vidéki szálláshelyet: pár tipp kezdőknek!

vidéki szállásokA vidéki szállások remek alternatívát kínálnak azoknak, akik belföldi utazást terveznek a városi zajtól távolra. Biztosan Ön is érezte már azt, hogy szívesen kiruccanna valahová, hogy a háta mögött hagyhassa egy kis időre a mindennapok nehézségeit. Ezt könnyedén elérheti, sőt, még az országot sem kell elhagynia, ugyanis hazánk is számtalan érdekes és szemet gyönyörködtető látványossággal szolgálhat. Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is találhat olyan szálláshelyet, ami maradéktalanul megfelel az igényeinek.

Erre figyeljen a vidéki szálláshely kiválasztásakor!

Tény, hogy amikor elutazunk egy csodás célállomásra, akkor nem a szálláson fogjuk tölteni az időnk nagy részét. Ugyanakkor ez korántsem jelenti azt, hogy ne lenne fontos a szálláshely minősége, tisztasága, környezete, szolgáltatásai. A kirándulás, strandolás, városnézés után egy barátságos, igényes helyre szeretnénk “hazatérni”, ahol ehetünk és ihatunk egy jót. A vidéki szállásokban sem kell csalódnunk, egy kis odafigyeléssel ugyanis könnyen kiválaszthatjuk a megfelelőt.

– Elhelyezkedés

Bármennyi időt is töltünk a szobánkban, korántsem mindegy, hogy az milyen messze van a belvárostól, a strandtól, illetve egyéb olyan helytől, amit szeretnénk meglátogatni az ott tartózkodásunk ideje alatt.

– Szállás típusa

Keresgéléskor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy milyen típusú szálláshely felel meg leginkább az elvárásainknak. Egy ötcsillagos szállodától nyilvánvalóan mást várhatunk, mint egy kis apartmantól. A különbség elsősorban a szolgáltatásokban, a kényelemben és az árban mutatkozik meg.

– Árak

A vidéki szállások nézegetése közben ne feledkezzünk meg az árak összehasonlításáról! Vannak, akik irreálisan magas összeget kérnek egy-egy szobáért. Ha pontosan tudjuk a piaci árakat, akkor azonnal ki tudjuk szúrni ezeket az ajánlatokat.

-Szoba fekvése

A szobánk fekvésére is érdemes odafigyeljünk, főleg, ha tengerparti nyaralást tervezünk. A nap végén, amikor visszatérünk a szálláshelyre, nagyon jól tud esni egy kis beszélgetés a teraszon, miközben gyönyörködünk a csodaszép tájban. Ahhoz, hogy jól tudjunk vidéki szálláshelyet választani, először is fontos, hogy tisztába kerüljünk az elvárásainkkal, igényeinkkel. Ezeket akár fel is írhatjuk, hogy világos legyen a kép.

Vidéki szálláshely keresése szállásközvetítő portálokon

Amennyiben egyénileg szervezzük meg az utazásunkat, érdemes szállásközvetítő portálokat használni a kereséshez. Ennek nagyon egyszerű oka van! Ezek az oldalak lehetőséget adnak a biztonságos foglalásra. A portálok célja, hogy összehozzák az utazni vágyókat a szállásadókkal. A legtöbb helyen vendégértékelésekkel, véleményekkel is találkozunk, amelyek sok esetben megkönnyítik a döntésünket.

A nem megfelelő szobákra, ügyintézésre, kiszolgálásra rövid időn belül fény derül. Ennek köszönhetően garantáltan nem esünk bele abba a hibába, hogy olyat választunk, ahol nem megfelelően bánnak a vendégekkel. A szállásközvetítőkön, a kis vendégházaktól kezdve a legnagyobb vidéki szállodákig, mindenféle típust megtalálunk. Ráadásul elhelyezkedés, célállomás és ár szerint is tudunk szűrni, ami szintén nagymértékben megkönnyíti a dolgunkat.

vidéki szállás

A közvetítő oldalak másik nagy előnye, hogy mivel egy helyen találunk nagyon sok szállást, lehetőség van arra, hogy precízen összehasonlítsuk egymással. Ez óriási segítséget jelent azoknak is, akik még nem igazán rutinosak az ilyen kirándulások megszervezésében és azoknak is, akik már tapasztalt utazók.

A legolcsóbb vidéki szállások egy helyen

Ha az ár prioritást élvez a szempontok között és nincs ellenünkre, hogy egy természethez közeli helyen hajtsuk álomra a fejünket, akkor érdemes körülnéznünk a www.kulcsoshaz.hu oldalon. Itt elsősorban vidéki, falusi, erdei szállásokat találunk, ahol megfizethető áron kínálnak szobát, kulcsosházat, turistaházat vagy kis erdei szállásokat.

Nyilvánvalóan itt nem számíthatunk akkora kényelemre, mint egy szállodában és a kiszolgálást, extra szolgáltatásokat is elfelejthetjük, de egy hosszú hétvégéhez vagy egy túrával összekapcsolt kiránduláshoz remek alternatívát nyújtanak. A szálláshelyek többsége kulcsosház, aminek a turistaházaktól, vendégházaktól és turistaszállóktól eltérően, nincs állandó személyzete. A ház felügyelője általában a településen vagy annak közelében lakó gondnok, tőle lehet átvenni a kulcsokat érkezéskor.

vidéki szálláshely

A házakban van ágy, konyha, közös helyiség, mosdó. Az étkezési-főzési lehetőségekről, illetve internet elérhetőségről egyénileg kell érdeklődni a tulajdonostól.

Stílusos vidéki szállodák egy kattintásra

Amennyiben picit nagyobb kényelemre vágyunk és a szálláshely kinézete, stílusa is fontos szempont, akkor a www.stilusosvidekiszallodak.hu oldalon megtalálhatjuk azt, amit keresünk. Mivel ezek exkluzív vidéki szállásoknak minősülnek, ezért a pénztárcánkat is szélesebbre kell nyitni, mintha hagyományos szállodában bérelnénk szobát. Viszont, ha ránézünk a szálláshely kínálatra, már a fotókon is látszik, hogy a pénzünkért valami nagyon különlegest kapunk, ez pedig sokak szerint megéri a magasabb árat.