Hurrá, utazunk!

Kinek mi számít olcsó külföldi nyaralásnak?

olcsó nyaralás külföldönLétezik olcsó nyaralás külföldön? Merül fel a kérdés teljesen jogosan, hiszen, ha végignézünk az utazási ajánlatokon, gyakran találkozunk olyan árakkal, amiket sokallunk egy utazásra. Akkor is, ha épp egy csodás tájegységet ejtenénk útba, ahol különleges élményekben biztosan nem lennénk híján. Igen ám, de mindannyiunknak a fejében van egy összeg, amit még jó szívvel rááldoznánk az utazásra.

Olcsó nyaralás külföldön nem csak busszal

Az olcsó külföldi nyaralás egy relatív fogalom, hiszen mindenkinek eltér az a költségkeret, amit a nyaralására szánna. Minden viszonyítás kérdése. Valakinek a milliós tétel sem kottyan meg, de azért az átlagról ez nem mondható el. Vannak olyan családok is, amelyeknél minden forint számít.

Ezt a gondolatmenetet összegezve azért elmondható, hogy a minimálbértől valamivel magasabb keresettel rendelkező személyeknek több országba is megoldható az olcsó külföldi nyaralás. Kell ehhez némi leleményesség és talpraesettség is, de az utazásközvetítők már eleve szoktak olyan vonzó utazási ajánlatokkal kecsegtetni, amelyekre nagyon sokan ráharapnak.

Ha Ön az elővigyázatosabb turisták közül való, akkor biztosan több tényezőt is figyelembe vesz, mielőtt lefoglalna egy utazást. Az olcsó külföldi nyaralások legtöbbször buszos utazások, de rá lehet szaladni akciós, last minute repülős kiruccanásokra is. Az utóbbi esetben a desztinációk leginkább Észak-Afrikában szoktak lenni, elsősorban Tunéziát és Egyiptomot preferálják a magyarok.

A titok: türelem, odafigyelés és egy kis óvatosság

Az olcsó nyaralás külföldön is megvalósulhat. Csak egy kis türelem, odafigyelés és óvatosság kell ahhoz, hogy rátaláljon olyan ajánlatokra, amiket megfizethetőnek érez. Legyen szó tengerpartról, hegyekről, tavakról vagy sivatagi tájegységekről, szinte borítékolható, hogy a pénztárcája vastagságához illő olcsó külföldi nyaralást is találhat, ha eléggé kitartóan böngészi az internetes ajánlatokat.

Az említettektől távolabbi helyszínekre aligha juthatna hozzá kevés pénzből, de sohasem lehet kizárni azt a lehetőséget sem. Önnek nyitott szemmel kell járnia! Legyen résen, amíg az utazási hirdetéseket bújja! Amint rálel valami olyan olcsó külföldi nyaralásra, ami után határozottan érdeklődne, akkor mindenképpen keresse fel azt az utazási irodát, amitől az ajánlat származik! Csak azután hozza meg végleges döntését, miután konzultált már az illetékesekkel a részletekről!

Ha az utazást hirdető vállalat tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének, akkor bátran köthet velük üzletet, hiszen ebben az esetben egy minden szempontból megbízható utazási irodával van dolga. Az ügyintézőkkel feltétlenül tisztázza le a fizetési és a lemondási feltételeket! Utóbbinak elég nagy jelentősége lehet bizonyos esetekben és olyankor ez semmiképpen sem lehet vita tárgya.

olcsó külföldi nyaralás

Hogyha valamilyen váratlan esemény miatt a saját hibájából nem tudna részt venni az utazáson, akkor nem mindegy, hogy a teljes befizetendő összeg hány százalékától kell megválnia. Az óvatosságát tartsa fent még egy olcsó külföldi utazás alkalmával is!

Lefoglalta már a nyári üdülését? Ha még nem, akkor legfőbb ideje! Igaz ugyan, hogy first minute árakkal már nem biztos, hogy találkozhat, viszont még mindig bőven akad választási lehetősége, így még mindig rálelhet igen csábító kedvezményekre. Az utazási irodák kínálatai között számos olyan ajánlat szerepel, ami bizonyítja, hogy az olcsó nyaralás külföldön is megvalósulhat. Érdemes részletekbe menően áttekintenie a hirdetéseket, mert, ha elég figyelmesen és tudatosan végzi a keresést, akkor egészen biztosan további összegeket spórolhat meg.

3 tipp a spóroláshoz

Utazni jó! Tartja a mondás, de valljuk be, utazni olcsón még jobb. Függetlenül attól, hogy kinek mi számít kedvező árnak, ezekkel a szuper tippekkel bárki lefaraghat az utazás költségeiből.

– Ismerősök meglátogatása

Igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha az ismerőseink, rokonaink valamelyik üdülőhelyen vagy annak közelében laknak. Ha látogatóba megyünk hozzájuk, akkor tulajdonképpen ingyen szállást kapunk, arról nem is beszélve, hogy az étkezést is olcsóbban tudjuk megoldani. Helyi lakosokként, az ismerőseink biztos tudnak adni pár jó tippet arra, hogy hol vannak az olcsó bárok, kávéházak, éttermek.

– Szállás választás okosan

Az egyik legnagyobb tétel a költségvetésünkben egyértelműen a szállás. Ha sikerül spórolni rajta, akkor rengeteg pénzt megtakaríthatunk. Ha belegondolunk, sokan sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a szálláshelynek, mint kellene. Jóformán csak aludni térünk vissza, napközben kirándulunk, várost nézünk vagy strandolunk. A puccos hotelek helyett, válasszon inkább 3-4 csillagos szállodát, apartmant vagy kempingező helyet!

– Utazás kevesebb csomaggal

Amikor több napra elutazunk, hajlamosak vagyunk több holmit elpakolni, mint feltétlenül szükséges lenne. Ha repülővel megyünk, ezzel plusz költségeket okozunk magunknak, hiszen a bőröndünk súlyának megfelelően kell fizetnünk a szállítási díjat. Ezzel szemben, ha csak egy hátizsákra vagy egy kisebb gurulós bőröndre való holmit viszünk magunkkal, akkor jó eséllyel teljesen ingyen vihetjük fel magunkkal a fedélzetre.