Hurrá, utazunk!

Külföld? Ugyan, a legjobb wellness szállodák Magyarországon találhatók

legjobb wellness szállodák magyarországon

Legjobb wellness szállodák Magyarországon

Ha egy igazán pihentető hétvégére vágyik, szerencsére nem szükséges országhatáron túlra utaznia, hiszen a térségben fellelhető legjobb wellness szállodák Magyarországon találhatók. Legalábbis jó néhány közülük egészen biztosan.

A gyógyfürdő jótékony hatásait már az ókori rómaiak is ismerték, és használták is testi és lelki feltöltődés gyanánt. Hazánk számos területe kiváló adottságokkal rendelkezik e téren.

Magyarország ugyanis bővelkedik gyógyvizekben, és az elmúlt évtizedekben itthon is felfedezték az ebben rejlő lehetőségeket. A talaj mély rétegeiben csörgedező gyógyhatású vizek mentén épültek tehát a legjobb wellness szállodák Magyarországon.

Mitől wellness szállodák a wellness szállodák?

Manapság a több csillagos szállodák zöme már indított wellness szolgáltatást vagy szolgáltatásokat. A wellness kifejezés a legtöbbekben valamiféle prémiumérzéssel köthető össze.

Sokan gondolják, hogy minden hotel egyben wellness központ is. Csakugyan, számtalan szálláshely kínál már medencét, szaunát, sőt, akár masszázsszolgáltatást is, azonban a wellness ennél sokkal többet jelent!

A wellness valójában egy életszemlélet, mely az egészségtudatos életmód minden aspektusát magába foglalja. Minden olyan szolgáltatás ide sorolható tehát, mely javítja a fizikai és lelki egyensúlyt, általános fittséget.

Szerencsére a hazai hotelek is tisztában vannak mindezzel, így a legjobb wellness szállodák Magyarországon is kiemelkedően nagy számban fellelhetők.

Mosonmagyaróvár, Sárvár, Hévíz, Zalakaros, Ráckeve, Visegrád, Szilvásvárad, Miskolctapolca, Tiszafüred és Hajdúszoboszló – csak néhány azon hazai városok közül, melyek pazar wellnes hétvége lehetőségét rejtik magukban.

Zömében tehát az ország északi, észak-keleti és észak-nyugati térségében, illetve nagy tavaink környékén vannak a legjobb wellness szállodák Magyarországon, de például Harkányban vagy Gyulán is találhat prémium wellness hoteleket.

A legjobb wellness hotelek nyújtotta szolgáltatások

A wellness vagy spa központoknak is nevezhető szállodáknak mindenekelőtt rendelkezniük kell a wellness alapelemeivel, melyek közül a legfontosabbak a következők: lazító programok, aktív regenerációs lehetőségek, illetve egészséges és ízléses konyha.

Ezekhez, értelem szerűen, szakképzet személyzet szükséges, mely tehát szintén elengedhetetlen eleme a prémium kategóriás pihenésnek, lazításnak és feltöltődésnek.

A legjobb wellness szállodák Magyarországon alapvetően széles körű kínálatot nyújtanak a szolgáltatások terén, így például különböző kulturális programok is szerepelnek a repertoárjukban.

A szellemi feltöltődés részeként továbbá hang- és fényterápia, termál-, aroma- és gőzfürdők, távol-keleti gyógymódok, masszás és szépségszalon várja a wellnessben kikapcsolódni vágyókat.

Mivel a wellness kifejezés mindezeket egybefogva, és mindezeken túlmutatóan összességében egészségtudatos szemléletet takar, ezért a legjobb wellness szállodák Magyarországon környezettudatos üzemeltetéssel működnek. Hiszen bolygónk egészsége a mi egészségünk is!