Hurrá, utazunk!

Külföldi nyaralás 2021-ben: milyen országokba utazhatunk a vírus idején?

külföldi nyaralás 2021A vírushelyzet miatti korlátozások enyhülésével, illetve a növekvő tendenciát mutató oltottsági aránnyal, a külföldi nyaralás 2021-ben végre elérhető közelségbe került! Nos, úgy tűnik, amiről tavaly még csak magunkban ábrándozhattunk, idén valóra válthatjuk.

Amennyiben minket is elkapott az utazási vágy, színes spektrumon mozgó felhozatalból választhatjuk ki az idei vakációzás helyszínét. Jelen cikkünkben azokat az országokat mutatjuk be, amelyek engedékenyebbek a nyaralás vonatkozásában – persze a lista korántsem teljes, tekintve annak folyamatos bővülését.

Irány a napfényes Barbados!

A Karib-térség, a turisták népszerű célpontjaként, végre Barbados is megnyitja idén nyáron a kapuit a nyaralni vágyók előtt. A barbadosi nyaralás 2021-ben a beoltottaknak maximum 2 napos karanténnal kezdődik. Ezt a 2 napot a beoltott személyek kötelesek a szállásuk közvetlen közelében eltölteni. Mi a helyzet azokkal a turistákkal, akik még nem kapták meg az oltást?

Nos, a szigetállam őket sem tiltja el a térség látogatásától, a különbség csupán annyi, hogy az oltással nem rendelkezőknek a karantén jóval hosszabb, mint az oltott társaiknak: a karantén minimálisan 5 napig tart, aminek elteltével az egyéneknek fel kell mutatniuk egy negatív tesztet.

Külföldi nyaralás 2021: Bulgária jóval megengedőbb

A Fekete-tenger partján lévő, csodaszép tengerpartjairól ismert Bulgária már idén májusban bejelentette a beutazás enyhítésével kapcsolatos tudnivalókat. Amennyiben a minden érzékszervünket kényeztető tengerparti nyaralást Bulgáriában képzeljük el, nemcsak abban az esetben vagyunk mentesek a karanténtól, ha már rendelkezünk oltással.

A frissen elvégzett negatív teszt fejében sem kell bezárkóznunk a hotelszobánkba, illetve abban az esetben is szabadon mozoghatunk, ha hivatalosan tudjuk igazolni, az elmúlt félévben már szerencsésen átestünk a víruson.

2021 külföldi nyaralás: Szlovénia is enged

Szlovénia, Magyarország egyik szomszédos országa és azoknak nyújt idilli lehetőséget a vakációzásra, akik ugyan napfényes tengerparti nyaralásról álmodnak, ám nem szívesen utaznának túl messzire. A manapság elképesztően népszerű szlovén tengerpart közel 50 km-n nyúlik el és 3 nagyobb település alkotja.

A Szlovéniába látogató beoltott turisták karanténkötelezettségtől mentesek a következő vakcinák esetében: Pfizer/BioNtech (amennyiben az illető személy második megkapott oltása óta minimálisan 1 hét eltelt), Moderna (a második oltást követő 2 hét után) és AstraZeneca (minimálisan 3 héttel az első oltás után).

2021 külföldi nyaralás

Milyen eljárás lép életbe azon turistákra vonatkozóan, akik nincsenek beoltva? Nos, Szlovénia számukra is nyitva áll, természetesen a friss negatív teszt felmutatása után.

Milyen feltételekkel nyaralhatunk Montenegróban?

A külföldi nyaralás 2021-ben az egyik legnépszerűbb balkáni országban, Montenegróban is megvalósítható, feltéve, ha be vagyunk oltva. Az ország határát abban az esetben léphetjük át, ha hivatalosan igazoljuk, miszerint a második megkapott oltás óta minimum 1 hét eltelt. Amennyiben erre valamilyen oknál fogva képtelenek vagyunk, kizárólag egy 72 óránál nem régebbi PCR teszttel a kezünkben utazhatunk be.

Az északifény országa, Izland is várja a turistákat

Ha a természet szerelmeseinek valljuk magunkat, Izlandot egészen biztos vonzó úti célnak ítéljük meg. A kérdés már csak az, milyen feltételekkel látogathatjuk meg idén nyáron a sarkifény, vadregényes tájak és zordon hegyek országát? Izland szeretettel várja mindazon személyeket, akik már átestek a koronavíruson, már be vannak oltva vagy képesek friss negatív tesztet felmutatni. Amíg a teszt eredménye megérkezik, a hotelszobánkban kell maradnunk.

A beoltatlanok is meglátogathatják a szigetet?

Izland természetesen azok előtt sem zárja be kapuit, akik még nincsenek beoltva, illetve még nem estek át a víruson. Ezen személyek viszont csak abban az esetben utazhatnak be, ha képesek 2 negatív teszt produkálására. Sajnos a karantént így sem kerülhetik el, ami átlagosan 5-6 napot vesz igénybe a nyaralásból.

nyaralás 2021

Érdemes azt is tudni, hogy Izland csak a WHO és az öreg kontinens, Európa által elfogadott vakcinákkal beoltottakat engedi be a határain belülre.

Külföldi nyaralás 2021-ben Görögországban

Görögország nemcsak a magyar turisták szemében népszerű nyaralóhely, de kedvező árainak és csodaszép tájainak köszönhetően, kedvelt állomása minden utazni vágyónak. A beoltott turisták karanténmentesen léphetnek be az ország területére, illetve azok a személyek, akik már átestek a fertőzésen, negatív teszt ellenében kiválthatják a karantént.

Abban az esetben sem kell elkeserednünk, ha sem egyik, sem másik csoportba nem tartozunk, a teendők csupán egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt felmutatása az ellenőrzőpontokon.

Fontos tudnivalók a horvát nyaralásról

Horvátország szintén engedélyezi a karanténmentes beutazást azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Azok a beutazók, akik nincsenek beoltva, kizárólag negatív teszt produkálása esetén maradhatnak az országban. Addig, amíg a teszt eredményére várnak, kötelesek karanténban maradni.