Hurrá, utazunk!

Olcsó utazás külföldre néhány ezer forintból?

olcsó utazás külföldreAz olcsó utazás külföldre nem csupán egy álomkép, hanem számos esetben igenis megvalósítható, ráadásul elég sok úti célra pályázhatunk szinte fillérekből. Ennek kivitelezéséhez nem kell különleges képességekkel rendelkeznünk, bőven elég, ha egy kicsit jobban odafigyelünk arra, mit kínál számunkra az internet.

Nagyon gyönyörűek a hazai tájaink. Mindenképpen megéri végigjárni a természeti és kulturális látnivalóinkat, viszont a kalandor énünk nyilvánvalóan ennél még többre vágyik. Éppen ezért, ha csak tehetjük, a külföldi gyöngyszemeket is meglátogatjuk. Számos olcsó utazás külföldre ugyanis a világhálón van meghirdetve különféle portálokon. Egyes weboldalakon szálláshelyeket, másutt last minute repülőjegyeket, harmadik helyen meg komplex utazási ajánlatokat találhatunk.

Olcsó utazás nem csak kuponakciókkal

A legszuperebb az egészben, hogy mindent intézhetünk online. Nem szükséges befáradnunk egyetlen utazási irodába sem, hanem a kényelmes fotelünkben üldögélve vagy az ágyunkban fekve is elintézhetjük a foglalást. Sokszor előre ki kell egyenlítenünk a számlát, viszont kiváltképpen a szálláshely foglalások esetében elegendő csak a helyszínen fizetni, legalábbis biztosítva van ez az opció is.

Az olcsó utazások külföldre ezeken a módszereken kívül másként is megoldható. Nem muszáj nekünk vadászni állandóan a különféle kuponakciókat ahhoz, hogy kedvezményesen juthassunk el oda, ahová szeretnénk. Önálló keresésbe is kezdhetünk.

Ez jóval időigényesebb ugyan, de hasonlóképpen célravezető. Elsősorban el kell döntenünk magunkban, hogy milyen desztinációk jöhetnek számításba. Aztán fel kell térképeznünk a számunkra érdekesnek tűnő városnegyedeket, valamint felmérni azt, hogy a látnivalókat mely szálláshelyekről tudnánk legegyszerűbben megközelíteni.

Amennyiben külön-külön megtekintjük a számításba jöhető hotelek, apartmanok, panziók és egyéb szállásfajták kínálatait a saját honlapjukon, akkor úgy futhatunk rá jelentős kedvezményekre, hogy nem is volna szükségünk semmilyen akciókat gyűjtő oldalakon kutatnunk. Az olcsó utazás külföldre nem csupán a városnézésre, a kulturális kirándulásokra oldható meg ilyen módon.

olcsó utazások külföldre

A tengerparti üdülőhelyekre is eljuthatunk így, de akár a neves síközpontok is megközelíthetőek ezzel a módszerrel. Egyik eljárás sem különbözik abban, hogy tényleg mindent elrendezhetünk az interneten keresztül. Egy kis szorgalomra és odafigyelésre van csupán szükségünk.

Mindig vegyük figyelembe a felárakat és azokkal együtt értékeljük a kedvezmények mértékét! Vannak helyek, ahol a hétvégi éjszakázásért is jóval többet kellene fizetnünk annál, mint, ami a hirdetésben szerepelt. Arról nem is beszélve, hogy a főszezoni, illetve az ünnepi időszakokban is a szállásadók busásan emelnek az árakon.

Érdemes ezeket az apróságokat mindenképpen szem előtt tartani, mert máskülönben nehezen volna kivitelezhető az olcsó utazás külföldre. Ha spórolni akarunk az utazásainkon, akkor azt az elképzelésünket nagyon gyorsan felejtsük el, hogy akárhová, akármikor eljuthatunk néhány ezer forintból!

5 olcsó úti cél Európában

Sokan vannak, akik nagyon szeretnének külföldre utazni, de sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy csillagászati összegeket költsenek a szállásra, közlekedésre, programokra. Számukra mutatunk most 5 csodás európai helyet, ami számukra is megfizethető.

1. Montenegro

Montenegro csak pár éve vált népszerű desztinációvá. Ha bárki azt gondolja, hogy az olcsó utazás külföldre nem valósulhat meg, akkor ez a mediterrán hangulattal rendelkező balkáni ország garantáltan rácáfol erre. Hegyek, strandok és csodálatos történelmi látnivalók várják az idelátogatókat.

2. Macedónia

Macedónia is remek alternatíva lehet azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a Francia Riviérát, a spanyol vagy a görög tengerpartot. Természetesen nem érhet fel egy tengerparttal, már csak azért sem, mert nincs neki. Szkopjétól nem messze viszont a Matka-tó csodálatos látványa kárpótol minket.

3. Bulgária

Bulgária szintén kedvelt kirándulóhely azok körében, akik szeretnének spórolni. A költségeinket még inkább csökkenthetjük, ha egy kedves kis partvidéki faluban foglalunk szállást. Ezeken a csendes részeken olcsó az élet, megfizethető árakon tudunk enni-inni, strandolni.

4. Marmarisz

Sokan talán nem is ismerik Marmariszt, a Török Riviéra egyik fényesen csillogó gyöngyszemét, pedig nemcsak szép, hanem olcsó is. Régi emlékműveket, stílusos kávéházakat, hangulatos bárokat találunk itt és természetesen a csodás természeti látnivalókban sincs hiány errefelé.

5. Szlovénia

Szlovéniáról, ami elsőként eszünkbe jut, talán az, hogy egy picike ország. Ez így is van, viszont minden megvan, amire egy átlag turista vágyhat: hegyek, tavak, csodás természeti és történelmi látnivalók, finom ételek, italok. Az pedig már csak ráadás, hogy az árak is megfizethetőek.

Az olcsó utazás külföldre tehát korántsem annyira elképzelhetetlen, mint azt sokan hiszik. Csak egy kis odafigyelés és utánajárás kell ahhoz, hogy elfogadható összegből hozzuk ki az utazásunkat. A csodás úti célok csak arra várnak, hogy lefoglaljuk a szállásunkat és útnak induljunk felfedezni mindent.