Hurrá, utazunk!

Óvatosan kezelendő kedvezményes utazás

Kedvezményes utazás

A szürke hétköznapokból mindenki szeret egy kicsit kitörni. Van, akinek többször, viszont valakinek legfeljebb egy-két alkalommal akad erre lehetősége. Egyrészről azért, mert kevés a szabadideje, szabadsága, így nehezen tudja azt beosztani, másfelől pedig anyagilag van némileg korlátozva. Ez utóbbi eshetőség miatt, és mert egyébként is mindenkit a spórolásra okítottak szülei, nagyszülei, rengetegen keresik a kedvezményes utazás lehetőségeit. A világháló telis-tele van kedvező utazási ajánlat-csomagokkal, így igencsak nehéz lehet végleges döntést hozni egy-egy kedvezményes utazás választása kapcsán.

A kedvezményes utazást mindig úgy hirdetik, mintha többtíz százalékos engedményt kapna az ügyfél, azonban ilyenkor a meggyőződés miatt érdemes arra használni az internetet, amire való, böngészésre, vagyis információgyűjtésre. Meg kell nézni a szállásadó weboldalán is, hogy a különféle idegenforgalmi portálokon meghirdetett kedvezménye utazás valóban annyira akciós-e. Ezenkívül egyéb szálláshelyek ajánlatait is át kell vizsgálni, hogy tisztában lehessünk az árkategóriákkal, azaz, hogy átlagoson mit, mennyiért kaphatunk. Ne sajnáljunk az ilyen jellegű kutatásokra időt fordítani, hiszen a spórolt pénzünk a tét.

Amikor már megbizonyosodtunk arról, hogy valóban egy kedvezményes utazásról van szó, akkor vegyük azt is számba, hogy milyen ellátást és szolgáltatásokat tartalmaz az ajánlatcsomag, továbbá számoljunk az utazás költségeivel is! Azt is meg kell vizsgálni, hogy a reklámban szereplő összeg milyen időszakokra érvényes. Használható-e csúcsszezonban és hétvégéken is, mert egyébként olyankor általában felárakkal is számolni kell. Emellett a gyerekkedvezmények tisztázása is rendkívül fontos.

Mindezeket összegezve dönthetjük el ténylegesen, hogy az általunk kiszemelt üdülés, mennyire számít kedvezményes utazásnak a saját szemszögünkből nézve, vagyis, hogy mennyire bírja el a családi költségvetésünk. Ez a fajta óvatosság nem azt jelenti, hogy nem kéne megvalósítania utazási álmait, mindössze csupán arról szól, hogy nem kell feltétlenül minden ajánlatnak elsőre beugrani. A pénzt felesleges elszórni azokra a dolgokra, amikre valójában nincs is szükségünk. Csak olyan szolgáltatásokért fizessünk, amelyeket tényleg igénybe is szeretnénk venni! Nincs más hátra, mint előre, de csak okosan!

Print Friendly, PDF & Email