Hurrá, utazunk!

Pénztárcabarát akciós nyaralás külföldön

külföldi nyaralásKülföldi nyaralás – a jól megérdemelt pihenés, amire mindannyian vágyunk! Bár a legtöbben szívesen kelnének útra évente akár többször is, a jelenlegi gazdasági helyzet sajnos ezt az átlagembereknek nem teszi lehetővé. Sőt, az évi egy nagyobb lélegzetvételű kiruccanást is igyekszünk minél jutányosabban megszervezni. Most adunk néhány remek tippet a pénzspórolás jegyében.

Amire mindannyian vágyunk: akciós nyaralás külföldön

Akciós nyaralás külföldön? Miért is ne?! Nyaralni nagyszerű élmény, de mindig ott lebeg a kiköltekezés réme, ami rányomhatja a bélyegét az egészre. Manapság, az információ gyors terjedésének világában, mindezt könnyen orvosolhatjuk. A világhálón böngészve ugyanis könnyen szembe jöhet velünk néhány ajánlat az akciós nyaralás külföldön kategóriában, amelyekkel jól járhatunk.

Külföldi nyaralás – spontán vagy hosszú tervezéssel?

A tapasztalat azt mutatja, igazán olcsó külföldi nyaralás két esetben valósulhat meg, ha abszolút spontán módon, last minute-ben indulunk útnak, illetve abban az esetben, ha a vakáció időpontja előtt minimum 6 hónappal korábban elkezdjük a tervezést. Sajnos, ha nem vagyunk a szélsőséges megoldások embere, nem biztos, hogy sikerül zsebbarát módon megoldani a nyaralás megszervezését.

Olcsó nyaralás külföldön repülővel? Megvalósítható!

Az utazás egyik legegyszerűbb, leggyorsabb módja a repülés. Ha hajlandóak vagyunk lejjebb adni az elvárásainkból és nem ragaszkodunk feltétlenül az első osztályú kiszolgáláshoz, akkor a fapados járatok ajánlatainak háza táján mindenképpen érdemes szétnézni. Persze ezek az utak csak a nevükben fapadosak, mert a kényelmünk természetesen az olcsó repülőtársaságok esetében is garantált.

Kedvező repülős utak

Némi rugalmassággal valóra váltható az élményekben dús, akciós nyaralás külföldön. Utazni jó, de olcsón a legjobb, az útiköltség viszont a legtöbb nyaralás igen költséges része. A legrugalmasabban akkor álltunk a helyzethez, ha minden cél nélkül kiválasztjuk a legolcsóbb repülőjegyet, majd megkeressük a legolcsóbb szálláshelyet ott, ahová a repülőjegyünk szól.

Filléres megoldásokra bukkanhatunk igen jó helyeken, ez lehet az igazi akciós nyaralás külföldön. Persze nem mindenki utazik csupán az élményért, legtöbben valamilyen konkrét célpontot tűzünk ki magunk elé, de még így is megtalálható rengeteg akciós nyaralás külföldön.

Last minute és egyéb akciós nyaralások

Az önszervezésnek nagy divatja van, az interneten ugyanis már rengeteg szállásajánló oldal van, amelyekkel kikerülhetjük az utazási irodák borsos felárait és egyre többen élnek ezekkel a lehetőségekkel. Az utazási irodáknak tehát lépni kellett, így a kínálatukban is található már rengeteg akciós nyaralás külföldön ajánlat.

Ezek közül a lekedvezőbbek mindenképpen a last minute utak, amelyekre érdemes odafigyelni és lecsapni akkor, amikor az akciós nyaralás külföldön igazán jó áron lehet a miénk. Minél közelebb vagyunk az induláshoz, annál valószínűbb, hogy csökken az ár, viszont az is biztos, hogy egyre kevesebb időnk marad a szervezésre.

nyaralás külföldön

Amennyiben ezzel számolunk és a munkahelyünkön is megoldható a szabadság intézése, akkor egy ilyen akciós nyaralás külföldön nagyon jó élmény lehet. Egy ilyen ajánlattal ugyanis kaphatunk teljes ellátást egy magasabb rangsorolású hotelben ugyanannyiért, mint egy kevesebb csillagokkal bíró szálláson, ami a reggelinél többet nem kínál.

Nyaralás külföldön kuponnal – csak óvatosan!

Abban az esetben, ha a külföldi nyaralást kuponokkal szeretnénk költséghatékonyabbá tenni, érdemes előzőleg felvértezni magunkat a szóban forgó ajánlatok buktatóival kapcsolatos információkkal. Nem minden arany, ami fénylik – tartja a mondás, mindez pedig különösen igaz a túlságosan is ígéretesnek tűnő kuponos külföldi nyaralás vonatkozásában.

Utazzunk akciósan, de körültekintően!

Természetesen nagyon jó ötlet kihasználni az utazási irodák nyújtotta kedvezményeket és kényeztető szolgáltatásokat igénybe venni jóval kedvezőbb áron, ám minden esetben olvassuk el az apró betűs részeket. Az igen jól induló akciós nyaralás külföldön gyorsan horrorisztikus élménnyé és csalódások halmazává válhat, ha a helyszínen derül ki, hogy a szolgáltatások közül sem ezt, sem azt nem tartalmazta az akciós ajánlat.

Még mindig nagyon sok az olyan akciós ajánlat, ami csak a részvételi díjat hirdeti, de ha ahhoz hozzáadjuk az egyéb, kötelezően fizetendő költségeket (repülőtéri illeték, kerozinpótdíj, szervizdíj stb.), akkor már nem is olyan kedvező az ár. A nyaralás egyik legfontosabb része a szálloda, éppen ezért a foglalás előtt mindenképpen ellenőrizzük, milyen minőséget kínálnak az adott hotelben!

A Tripadvisor utazási oldalon megnézhetjük, milyen is valójában a szállás. Ezen az oldalon nem a reklámképek, hanem azon utasok felvételei vannak, akik már jártak a hotelben és megosztják az olvasókkal a tapasztalataikat.

Nyaralás külföldön – élvezzük a pillanatot

A szálloda fő funkciója, hogy legyen egy biztonságos, igényes hely, ahol a kimerítő, ám annál élvezetesebb nap után álomra hajthatjuk a fejünket. Éppen ezért nem érdemes méregdrága foglalásba bocsátkoznunk. A szálláson megtakarított pénzt pedig nyugodtan beinvesztálhatjuk izgalmas programokba.