Hurrá, utazunk!

Téli nyaralás egzotikus tájakon

téli nyaralás

Téli nyaralás

Üdülni vidékünkön leginkább nyáron szokás menni. Azoknak viszont, akik megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek napjainkban könnyedén megoldható a téli nyaralás. Ez ugyanis általában többe kerül, mint a főszezonban, mivel mindenképp meg kell venni a repülőjegyet is. Számos elérhető, egzotikus helyszín áll azok rendelkezésére, akik szeretnének kikerülni a fagyos időből és a hűvös hónapokban is igénylik a tengerparti fürdőzést. A teljes relaxációt nyújtó téli nyaralás élménye felejthetetlen, már csak abból kifolyólag is, hogy a pihenésre vágyó turisták ily módon különleges helyekre jutnak el. Napjainkban az egyik szóba jöhető desztináció az Afrika északi partján elhelyezkedő varázslatos Tunézia.

Ez az ország, annak ellenére, hogy muszlim föld, szívesen látja az európai utazókat. Az itteni mediterrán klíma kellemessé teszi a téli nyaralás eltöltését, előnye még, hogy a fapados járatokon időben lefoglalt jegy ára igencsak kedvező. Ugyancsak Afrika partjai mentén találhatóak a Kanári-szigetek, hosszan elnyúló, homokos strandokkal és vitorlázásra tökéletesen alkalmas tavaszi klímával. Madeira pazar szigete a vadregényes természetnek köszönhetően a kirándulni vágyók paradicsoma. Kissé hosszabb az utazás Kubába. A havannai strand világszerte igen közkedvelt.

Az itt töltött téli nyaralás során különleges élményt nyújt a türkizkék víz és a rengeteg pálmafa. Hemingway kedvenc strandja, a Playa Pilar a legszebb emberi fürdőzésre alkalmas vízpart a világon. Másik irányban és szintén igencsak távol van Sri Lanka szigete, mégpedig Indiától észak-nyugatra. A ceyloni téli nyaralás a jelentős buddhista örökség megtekintése miatt egyedi élményt nyújt. A térség trópusi klímával rendelkezik, ezért az idelátogatóknak számítaniuk kell esetlegesen egy monszunra is. Viszont egy ilyen jelenséget átélni sem mindennapos élmény, teljes mértékben felejthetetlen. Ide, a kókuszpálmák közé januárban és februárban érdemes jönni.

Téli nyaralás céljára több, mint megfelelő Egyiptom. A helyi szubtrópusi időjárás a kényelmesebb európaiaknak szinte lehetetlenné teszi a nyári ott tartózkodást, ilyenkor viszont elviselhetőek a körülmények. Nem utolsósorban a thaiföldi turisztikai kínálatot is megéri átfutni, ugyanis ez az ázsiai ország a trópusi és monszunos éghajlati öve mellett is szépen felkészült a téli nyaralásrealizálására igényt támasztók teljes körű kiszolgálására, Phuket esetében ez alatt a szexturizmus is értendő. Amennyiben a lehetőségek engedik, mindenkinek megéri elutazni legalább egy téli nyaralás idejére, de mindig, indulás előtt utasbiztosítás megkötése igencsak ajánlott.