Hurrá, utazunk!

Tengerparti nyaralás repülővel 2021-ben: itt strandolhatunk idén

tengerparti nyaralás 2021Tengerparti nyaralás 2021 – ez az a kifejezés, ami garantáltan felbukkan az utazás szerelmeseinek keresési előzményeiben – mi pedig egyáltalán nem tudunk ezen csodálkozni. A közel 1,5 éve tartó vírushelyzet miatti korlátozások enyhülésével úgy tűnik, végre lassan az élet is visszatér a régi kerékvágásába. Ez alól szerencsére az olyan szép régi szokásaink, mint a nyaralás sem képeznek kivételt.

Álomból valóság

A 2020-as esztendő megtanított minket türelmesnek és kitartónak lenni. Bár tavaly a sarki közértbe is csak bizonyos feltételekkel ugorhattunk le, a gondolatban való utazástól szerencsére nem voltunk eltiltva. Így ki-ki a maga álomvilágába temetkezve tervezgette a soron következő nagyobb kaliberű kiruccanást. Kész szerencse, hogy a káprázatos, régóta bakancslistás tájak, egzotikus helyszínek megvártak minket.

Repülős nyaralás 2021 – milyen lehetőségeink vannak a pihenésre?

A nyári napsütés első sugaraival ösztönösen felébred a lelkünkben az utazás iránti vágy. Szerencsére már nem kell elnyomnunk magunkban a sürgető igényt – némi utánajárás és szervezés fejében újra meghódíthatjuk a világot. Jelen cikkünkben összeszedtünk néhány igazán vonzó tengerparti végállomást az álomnyaralás jegyében.

Tengerparti nyaralás 2021: irány a napfényes Szicília!

Olaszország megszámlálhatatlanul sok vonzó látnivalóval várja a pihenni vágyókat. Bizony, ha a teljesség igényével szeretnénk felsorolni az érdemes olasz úti célokat, napestig is készíthetnénk a listát, talán még így sem érnénk a végére. Mégis, ha egyet ki kellene emelni a számtalan fantasztikus nyaralóhely közül, akkor az a csodás Szicília!

Minden, mi szem-szájnak ingere!

A Földközi-tenger legnagyobb szigeteként Szicília turisták millióit vonzza egész évben. Tipikusan az a hely, amit az olasz kultúra minden szerelmesének legalább egyszer az életében látnia kell. A nyaralás során nemcsak Európa egyik legszebbnek kikiáltott strandján pihenhetünk, de igény szerint, igazán izgalmas kalandban is részt vehetünk.

tengerparti nyaralás repülővel 2021

Szicília északi részen ugyanis tisztes távolból megszemlélhetjük az időről-időre kitörő, napjainkban is aktivitást mutató Etna vulkánt. A bájos szigeten mindent megtalálunk, ami az igazán kellemes nyaralás záloga: csodaszép tájakat, feledhetetlen kalandokat, ínycsiklandozó gasztronómiai különlegességeket.

Tengerparti nyaralás 2021 – célkeresztben Szlovénia

Tengerparti nyaralás repülővel 2021-ben, nem túl távol az otthonunktól? Nos, amennyiben nem szeretnénk túlságosan messze nyaralni Magyarországtól, ruccanjunk át a szomszédba! E téren, mi magyarok roppant szerencsések vagyunk, hiszen a környező országok közül több is elismerten kiváló renoméval bíró nyaralóövezettel rendelkezik. Tökéletes példa erre Szlovénia.

Szlovénia tengerpartját tulajdonképpen 3 nagyobb település kombinációja alkotja, amelyek közül a turisták által leginkább felkapottnak Piran üdülőterülete számít. Amennyiben a szlovén nyaralás mellett tesszük le a voksunkat, mindenképpen tekintsük meg Piran csodálatosan szép, múltidéző óvárosát is, mert nem fogunk csalódni a látottakban!

Kiruccanás a mesés Görögországba

Ha mégis messzebbre merészkednénk kicsit, Görögország ideális választásnak bizonyul. Görögország a több mint 170 lakott szigetével, káprázatosan szép, fehérhomokos tengerpartjaival, a még ma is megtekinthető ókori csodáival maga a nyaralni vágyók Mekkája!

Ha a vakációszervezés sűrűjében vagyunk és még nem szavaztunk bizalmat egyetlen végállomásnak sem, Görögországot mindenképpen vegyük fel a megfontolandó úti célok listájára! Ha biztosra akarunk menni és kifejezetten kerülnénk a zsúfolt tengerparti nyaralókat, válogassunk kedvünkre a már említett impozáns számú szigetek közül!

repülős nyaralás 2021

Garantáltan találunk olyat, ami a maga csendes nyugalmával idilli miliőt szolgáltat a minden érzékszervünket kényeztető pihenésre.

Tengerparti nyaralás 2021-ben az Azori-szigeteken

A Portugália közelében található Azori-szigetek feledhetetlen élménnyel gazdagítják az életünket – vallják azok, akiknek már volt szerencséjük meglátogatni az Atlanti-óceánon található szigetcsoportot. Vannak, akik azt állítják, az Azori-szigetek szépségükben és atmoszférájukban a szintén káprázatos Hawaii-t is felülmúlják.

Mások, érdekes módon, Izland szépségéhez hasonlítják a térséget, persze ez esetben jég nélkül. Nos, úgy tűnik, hogy kiderítsük az igazságot, mi magunknak kell a helyszínre utazzunk, amit garantáltan nem bánunk meg, tekintve az Azori-szigetek páratlan, ámulatba ejtő miliőjét. A szigetcsoport leginkább azoknak nyújt ideális végállomást, akik a nyaralás során kifejezetten a természet közelségének élményeit akarják megtapasztalni.

Az Atlanti-óceán e páratlan ékköve egyelőre még nem esett áldozatául a tömegturizmusnak. Biztonságos, zavartalan elvonulás a világ nyüzsgésétől és zajától – ezt kínálja a számunka az Azori-szigetek 2021-ben.

Tengerparti nyaralás 2021 – a biztonság az első!

A szakemberek, függetlenül az utazásra vonatkozó korlátozások enyhítésétől, mindenkit arra kérnek, hogy idén nyáron is fokozottan vigyázzanak magukra! Az egészségünk az első – erről nem feledkezhetünk meg a régóta várt nyaralás mámoros pillanati közepette sem!