Hurrá, utazunk!

Szentivánéji vígasságok Szombathelyen!

Tűzijátékkal zárul az este

Lassan elérkezik a nyári napforduló ideje és ennek az eseménynek a jelentőségét az őseink is fontos eseményként tartották számon, ezért ünnepséget rendeztek. A keresztény és a pogány szokások keveredéséből, végül a Szent Iván éjszakája nevet kapta ez az ünnep, ami a termékenységet és az életet jelképezi. Ilyenkor kiemelkedő szerepet kap a tűz, hiszen az éjszaka a sötétség és a halál birodalmaként volt annak idején számon tartva. Azonban a tűz erejének hála, a vészjósló sötétséget meg lehet törni.

Ehhez az éjszakához lehet kötni a parázson járás szertartását, amikor az erre vállalkozó vakmerő személyek megtisztulást nyernek. Persze, ezek a szokások mára már csak látványosságként vannak bemutatva, senkit sem biztatnak ilyen veszélyes mutatványok végrehajtására, de sok helyen még manapság is az est része szokott lenni, hagyományőrzés céljából.

Ha szeretnénk átélni egy igazi Szentivánéji mulatságot, akkor erre remek helyszínként fog szolgálni Szombathely, az emlékmű és a csónakázótó környékén, ahol számos program várja az érdeklődőket. Minden adott lesz a mulatozáshoz, tánchoz, vigadozáshoz. Június 24-én már délután elkezdődik. Szombathely Város Fúvószenekara fogja szolgáltatni a jó hangulatot. Rúzsa Magdi is szerepelni fog a fellépők között, előtte pedig az Isis Big Band koncertjét élvezheti a közönség.

A koncertek mellett, lehetőség lesz vidámparki szórakozásra is. Extrém játékok várják az adrenalin-függőket, de lesz itt élménypark és különböző vásári játékok is. Hogyha messzebbről utazik a városba és szeretne mindvégig részese lenni ezeknek a különleges programoknak, akkor foglaljon le egy kellemes panziót, ahol kényelmesebb lesz a pihenés miután véget értek a programok! Kedvező árakkal várják az ideutazókat a szállásadók. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb megoldás, mintha már rögtön a programok után éjszaka vissza kéne indulni. Szombathely gyönyörű város, számos látnivalóval, ezért érdemes tenni napközben egy kellemes sétát a Szentivánéji mulatozás előtt vagy után, hogy teljesen átérezhessük a környezet varázsát, ami vissza fog csábítani a legközelebbi alkalommal.

Print Friendly, PDF & Email