Hurrá, utazunk!

A legérdekesebb külföldi körutazások 2021-ben

körutazás 2021A vírushelyzet miatti korlátozások enyhítésével végre-valahára a külföldi körutazás 2021-ben ismét terítékre kerülhet! Míg tavaly a nyaralás édes pillanatairól csak ábrándozhattunk, addig idén már jóval szabadabban mozoghatunk.

Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy az élet maximálisan visszatért a régi kerékvágásába, hiszen az adott országokba való beutazásra vonatkozó kritériumokból így is akad bőven, amelyekhez természetesen kötelezően tartanunk kell magunkat.

Informálódjunk az utazásszervezés előtt!

Első és legfontosabb lépésként vegyük sorra, milyen feltételeket támaszt a meglátogatni kívánt ország idén nyáron a beutazókkal szemben. Más szabályok vonatkoznak az oltottakra, a víruson már átesettekre, illetve azokra, akik egyik kategóriába sem tartoznak. Ha megszereztük a releváns információkat, egész nyugodtan belevághatjuk a fejszénket a várva-várt nyaralás megszervezésébe.

Jelen cikkünkkel azoknak az olvasóknak szeretnénk kedveskedni, akik elsősorban európai vakációban gondolkodnak, mindezt egy kellemes körutazás keretén belül képzelik el megvalósítani. A listánk korántsem teljes, igyekeztünk ugyanis csupán a legnépszerűbb ajánlatokra szorítkozni.

Körutazás 2021: a fenséges svájci Alpok árnyékában

Ha a zordon szirtek, vidáman csobogó hegyi patakok szerelmeseinek tartjuk magunkat és a természetet a maga érintetlen szépségben szeretnénk közelről megcsodálni, a svájci Alpok leggyönyörűbb pontjait érintő 7 napos busztúra tökéletes választás számunkra.

A Mont Blanc fehéren szikrázó, csipkés ormainak látványa, a friss levegő és a világtól elzárt, apró bájos völgyek egészen biztosan kizökkentenek minket a szürke hétköznapok monotonitásából.

Körutazás 2021-ben- célkeresztben a Bajor kastélyok

A középkori várak iránt szenvedélyes szeretetet érzők a Paradicsomban érezhetik magukat, ha a körutazások 2021-es felhozatalából a bajorországi túrák egyikének szavaznak bizalmat.

Az egyik legnépszerűbb buszos körút 4 napot vesz igénybe és olyan bámulatosan szép építészeti remekműveket érint, mint a Hohenschwangau neogótikus várkastély vagy a kastélyok-kastélyának gyakorta nevezett, mesebeli látványt nyújtó Neuschwanstein. A romantikus hangulat garantált!

Körutazás 2021-ben a britek szigetén

Nagy-Britannia fantasztikusan szép tájai, mesebeli parkjai és ódon kastélyai az év minden szakában vonzzák a természet és a történelem szerelmeseit. Szerencsére számos lehetőségünk van a vakációzásra a körutazások formájában is, amennyiben busszal szeretnénk bejárni a bájos sziget leghangulatosabb tájait.

körutazások 2021

Itt van például a lista legnépszerűbbje, a Nagy Skót Körút, ami 8 napig tartja ámulatban a gyönyörű tájak látványára áhítozó utasokat. A szóban forgó körutazás egyedisége, hogy nem csupán az ország belső városait, tájegységeit érinti, de az óceán felé kalandozva, lehetőségünk van megtekinteni a semmihez sem hasonlító kisugárzással rendelkező skót partvidéket, illetve az Orkney-szigeteket is.

Az ősi Stonehenge titkának nyomában

Kalandozzunk még kicsit Nagy-Britanniában, hiszen megéri! A körutazás 2021-ben igazán misztikus hangulatot ölt, amennyiben az angliai 7 napos buszos vakációzás keretén belül nemcsak a nagyobb városokat járjuk be, mint London vagy Oxford, de a több ezeréves múltra visszatekintő Stonehenge-hez is ellátogatunk. A hely misztikuma és varázsa bizony még e modern világban is kézzel fogható.

Körutazás 2021-ben autóbusszal Görögországban

Görögországot nem kell bemutatni az utazás szerelmeseinek – kedvelt állomása ez minden olyan turistának, aki szívesen veti bele magát a gasztronómiai örömökbe, illetve komolyan érdeklődik az antik görög kultúra megmaradt emlékei iránt.

A történelemkönyvek lapjairól bizony nem lehet azt a tudást megszerezni, amit a 9 napos Antik Görög nagy körutazás keretén belül magunkba szívhatunk. Akropolisz, az Epidaurosz színház és Delphoi, hogy csak néhányat említsünk a lélegzetelállító antik látványoságok közül.

Körutazások 2021-ben – vigyázzunk magunkra!

A járványt sajnos még nem sikerült végérvényesen felszámolnunk, így fogadjuk meg a szakemberek tanácsát és a nyaralás alatt is fektessünk fokozott figyelmet a családunk, illetve saját magunk biztonságára!