Hurrá, utazunk!

Az olcsó nyaralás Magyarországon is ugyanúgy elérhető

olcsó nyaralás magyarországon

Olcsó nyaralás Magyarországon

Amikor felmerül az utazás, nyaralás témaköre, legtöbbek lelki szemei előtt egyből messzi, külföldi vidékek sejlenek fel: ismeretlen tájak, nem megszokott környezet, esetleg izgalmas, hazánkétól eltérő kultúrák. Pedig számos olcsó nyaralás Magyarországon belül érhető el elsősorban, így, ha pénztárcabarát áron szeretne világot, vagy legalábbis új vidékeket felfedezni, bátran keressen hazai úti célt üdülés céljából, nem fog csalódni! Sokan, főképp az alföldi tájakon élők, meglepődnek, mennyi élményben lehet részük egy-egy olcsó nyaralás Magyarországon címszavak alatt futó üdüléssel és mikor szembesülnek azzal, hány és hány csodálatos, különleges természeti kincset rejt kis hazánk: hegyes-dombos vidékek és különféle túraútvonalak, kristálytiszta patakokkal, egyedülálló forrásokkal és barlangokkal tűzdelt tájak, mesés építészeti remekekkel és történelmi jelentőségű látványosságokkal rendelkező városok.

Mindezt nyújthatja egy olcsó nyaralás Magyarországon belül is, nem csupán egy méregdrága külföldi út. Vannak persze olyan népszerű és közkedvelt belföldi úti célok is, melyek áraikat tekintve egy-egy külföldi üdüléssel vetekednek, viszont higgye el, ezek nem mindig érik meg a pénzüket, ugyanis ár-érték arányban általában nem olyan jó ajánlatok, mint egy-egy eldugottabb, kevéssé ismert, de annál lenyűgözőbb hazai vidék, melyek az olcsó nyaralás Magyarországon belül kategóriába esnek.

Ilyen, kevéssé pénztárcabarát közismert nyaralási célpont lehet Magyarország legnagyobb tava, a Balaton főszezonban, vagyis a nyár kellős közepén – ilyentájt ez a térség nem épp olcsó nyaralás Magyarországon belül, de még országhatáron túli viszonylatban is borsos összegekre rúghat egy-egy ott töltött nyári hét. Ízlések és pofonok, tartja a közismert mondás, azonban kétségtelen, hogy hosszabb időre is utazhat és/vagy magasabb színvonalú szálláshelyet találhat ugyanazért a pénzért hazánk kevésbé felkapottnak mondható tájain. Nem kell kis falvakra gondolni, jó áron felfedezheti a csodás Pécset, a különleges Debrecent vagy a mesébe illő Egert, esetleg a napfény városát, Szegedet, hogy csak a legismertebb településeinket említsük! Ezeket leginkább az őszi és tavaszi időszakokban érdemes meglátogatni.

Mind-mind ideális úti célok lehetnek, ha az olcsó nyaralás Magyarországon belül a cél, és mindegyik nagyváros csordultig van látnivalókkal, továbbá környékükön is lehengerlő tájakat és üdülési lehetőségeket találhatunk, például gyógyfürdők és túraútvonalak formájában. Ezeken felül hazánk kiváló bortermelő vidékei is megérnek egy-egy utazást, hiszen csodás tájakat és kiváló minőségű magyar borokat tartogatnak minden odalátogatónak és ár-érték-élmény arányban ezek is a viszonylag olcsó nyaralás Magyarországon kategóriába esnek. Baráti társasággal igazi közösségépítő élmény egy-egy ilyen út! Ha tehát új élményekre vágyik, és kimozdulna kicsit a megszokott környezetéből, de nem szeretne túl sokat költeni, gondolkodjon bátran országhatáron innen eső úti célokban, hiszen egy igazán olcsó nyaralás Magyarországon belül érhető el!