Hurrá, utazunk!

A Korfu utazás páratlan adottságokat nyújt

Korfu utazás

Korfu utazás

A mai napig az egyik legkedvesebb egzotikus utazási célpont Görögország, ahol nagyon szeretik a turistákat, és mindent megtennének annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Az idei nyáron egy Korfu utazás tökéletes döntésnek bizonyul. Aki volt már itt, az biztosan még egyszer legalább el szeretne jutni ide.

Aki pedig még nem, az mindenképp töltsön el itt egy hetet, hiszen teljes mértékben megéri idelátogatni. Azok, akik még nem ismerik Korfut, mindenképp olvassák végig ezt a cikket, hiszen itt kiderül, hogy mi is teszi ezt a szigetet ennyire egyedivé.

Ez a sziget hihetetlenül gazdag történelmi múlttal rendelkezik, melyet temérdek nemzet írója és költője is megemlített a műveikben. A legismertebb ókori görög író, Homérosz is megemlíti ezt a helyet, mint Odüsszeusz hazautazása során a trójai háborúból az utolsó megállóhelyként mutatja be. Később rengeteg ismertebb ember döntött úgy, hogy itt tölti ideje nagy részét. Királyok, császárok, hercegek és nevesebb asszonyok is ezt a helyet választották.

A nevesebb emberek közül kitűnik Goethe és Wild is, és még Ferenc József felesége Erzsébet is rengeteg időt töltött itt, Achilion várában. A Korfu utazás varázslatos lehetőségeket rejt. Nem is szabad elszalasztani egy ilyen kimagaslóan profi szolgáltatásokat garantáló Korfu utazást. A görögök által Kerkyrának nevezett sziget a második legterjedelmesebb jón szigetnek számít. Az esztétikai imázsát az is fokozza, hogy a déli részen egyedi természeti csodák találhatóak.

Az itt felsorakozó zöld dombok és a gyönyörű szubtrópusi növényzet mindenkit megragad. Az itteni ciprus, olíva és narancs nagyon zamatos és igazán tápláló. Ezeknek köszönhetően a szigetet sokan smaragd szigetnek is nevezik. A szinte még mindig érintetlen és csodás természeti adottságai miatt, a kellemes klímájának köszönhetően és a fehéres homok által igazán közkedvelt hely Korfu, még mindig. A Korfu utazás során a fent említett dolgokat mindenképp érdemes közelebbről megnézni. Aki itt jár, az ne felejtse el megtekinteni a történelmi nevezetességeket.

Print Friendly, PDF & Email