Hurrá, utazunk!

A wellness csomagok serkentik a hazai turizmust

Wellness csomagok

A hazai turizmus rendkívüli mértékben fejlődik, egyre csak bővülnek a lehetőségek, és a színvonal is nő. Évről évre növekszik az idegenforgalomból származó GDP, amely statisztikailag is alátámasztja a biztos fejlődést. Magyarországon a turizmusnak egy lényeges százalékát teszik ki a wellness csomagok, amelyek komplex szolgáltatáscsokorként jelennek meg a hirdetésekben.

A wellness csomagok árai általában tartalmaznak egy-két éjszaka szállást, reggelis, félpanziós vagy teljes panziós, egyes esetekben all inclusive ellátást, a szálloda wellness-részlegének korlátlan használatát, masszázst vagy egyéb kuponokat és kedvezményeket, amelyeket az adott hotelen belül vagy az érintett városban be lehet váltani bizonyos szolgáltatásokért, termékekért cserébe. A wellness csomagok mindig úgy vannak összeállítva, hogy kedvezményeket nyújtsanak a kirándulni vágyóknak. Legtöbbször két személyre szól egy ajánlat, de néha egy gyermek összes költségét is magukba foglalják az árak.

Természetesen egy hely mindig felértékelődik, ha gyerekek számára is bőven akad programlehetőség a környéken, de vannak olyan kirándulóhelyek is, ahol csak egyetlen komolyabb vonzerő van, és további látnivalókért akár több tíz kilométert is autózniuk kell a turistáknak. A wellness csomagokat meghirdető utazási irodák a fakultatív kiruccanási opciókat is fel szokták tüntetni, hogy egészen biztosan elnyerje valakinek a tetszését az ajánlat. A wellness csomagok reklámozásánál minden esetben a legkedvezőbb árakat jeleníttetik meg, azonban a részleteket olvasva rájöhetnek az utazni vágyók, hogy egyes esetekben felárat kell fizetniük.

A tapasztalt turisták ezekkel a dolgokkal tisztában vannak, de aki először találkozik olyan felkínálással, amelyben kedvező árú wellness csomagok vannak felsorakoztatva, akkor ez a tényező akár kedvét is szegheti, hogy csomagajánlatot vásároljon. Ilyenkor szoktak következni az alternatív megoldások, ami lehet például olyan eshetőség is, amikor az illető önállóan, a szállásadótól direkt úton foglal szállást, és nem kér hozzá semmilyen egyéb szolgáltatást. Vannak ilyen esetek is, de ettől függetlenül a wellness csomagok népszerűsége óriási, és általában véve meg is fizethetők akár évente többszöri alkalommal is egy pár vagy család számára.