Hurrá, utazunk!

Megoldható a hosszú hétvége külföldön repülővel

hosszú hétvége külföldön repülővel

Hosszú hétvége külföldön repülővel

A nyaralás általában legalább egy-két hétig tart, de országos szinten évi hat-hét ünnepekkel összekötött hosszú hétvége van. Érdemes ilyenkor elgondolkodni a hosszú hétvége külföldön repülővel való megoldásán, ugyanis ily módon értékes időt takaríthat meg a pihenni vágyó.

Kocsival és szervezett buszos utak révén is el lehet jutni közelebbi úti célokra. Ennek az az előnye, hogy bár jóval tovább tart maga az út, több csomagot tud az utazó magával vinni. Bele kell kalkulálni viszont, hogy néhány napra talán nem is szükséges sok holmit készíteni.

A hosszú hétvége külföldön repülővel az utazási irodák ajánlatait kihasználva már jó előre is lefoglalható, de a last minute javaslatok böngészése által is megvalósítható. Ez utóbbi esetben egy-két héttel az indulás előtt kell keresgélni az ajánlatok között.

A last minute ajánlatok jelentősen kevesebbe kerülnek, mint az idejekorán lefoglalt repülős utak, de rugalmasabb időbeosztást kívánnak. Amennyiben az utazó nyitott az ilyesmire, meg fogja találni a számítását.

Hol érdemes eltölteni a hosszú hétvégéket?

Az, hogy a hosszú hétvégét melyik helyszínen tölti el az utazó, nagyban függ az évszaktól is. A hosszú hétvége külföldön repülővel a téli hónapok során leginkább wellness turizmust feltételez. Számos fürdő és hotel nyújt ilyen jellegű szolgáltatásokat Európa szerte.

Ugyancsak népszerű tevékenység ebben az évszakban a síelés. Síközpontok között is lehet válogatni, van belőlük a közelben is sok. Amennyiben a hidegtől menekülne a turista, elérhetőek távolabbi, meleg éghajlatú helyek is. Ezeken akár télen is lehet néhány napra nyaralni.

A városlátogatás a kellemesebb hőmérsékletű hónapokban valósítható meg a legoptimálisabban. Ez a tevékenység hosszú sétákat feltételez, amelyek nem túl harmonikusak lehetnek, ha közben a látványosságokat néző turista fázik…

A hosszú hétvége külföldön repülővel a nyári kánikulában is eredményes lehet. Maga az utazás a légkondicionált repülőgépek fedélzetén nem viseli meg az emberek szervezetét, bátran el lehet indulni.