Hurrá, utazunk!

Valóban megvalósítható az olcsó nyaralás 2019-ben?

olcsó nyaralás 2019

Olcsó nyaralás 2019

Fillérekből nyaralna? Akkor a luxusról mindenképpen mondjon le! Bár ez nem azt jelenti, hogy nem volna tető a feje felett az üdülése ideje alatt, de azt elfelejtheti, hogy az olcsó nyaralás 2019 során csakis úgy kivitelezhető, ha felad bizonyos kényelmi szempontokat. A legmeghatározóbb tényező a költségekkel kapcsolatosan mindig a szálláshely megválasztása. Ne akarjon a tengertől és a strandtól 10 méterre fekvő erkélyes szállodát vagy apartmant, ne válasszon all inclusive ellátást és ne utazzon repülővel oda, ahova egyébként busszal vagy vonattal is el lehetne jutni! Az olcsó nyaralás 2019-ben persze másfelől teljesen relatív, vagyis mindenkinek mást jelent az olcsóság.

A népszerű desztinációk közül, amelyekre tömegesen szoktak érkezni, mert sokaknak megfizethető, a balkáni régióból Bulgária és Görögország, az Észak-Afrika térségéből pedig Egyiptom és Tunézia emelkedik ki. Ilyen alapon minden csak összehasonlítás, viszonyítás kérdése, azonban, ha ugyanazon az úti célon belül kell alternatív lehetőségeket és okos, pénztárcabarát megoldásokat keresnünk, akkor már más a helyzet. Ebben az esetben Ön is rendkívül sokat tehet azért, hogy minél kevesebből ússza meg a kiruccanást. Amennyiben kénytelen repülővel utazni, akkor igyekezzen fapados járatokat választani, továbbá sokat segíthet magán az is, ha minél kevesebb cuccot pakol be, ugyanis így megspórolhatja a poggyászköltségeket. A felesleges dolgokat hagyja otthon! Koncentráljon mindig a legszükségesebb dolgokra.

A legfontosabb, hogy tartson mindig magánál bankkártyát, de lapuljon a zsebeiben elegendő mennyiségű készpénz is az adott célország valutájából is! Előbbit tartogassa a vészhelyzetekre, az utóbbit pedig még itthon próbálja meg beszerezni! Nagyon nem jár jól, ha egy idegen országban megy el pénzt váltani, vagy még annál is rosszabb, ha devizával fizet valahol és az eladó a saját fizetőeszközükkel adja a visszajárót. Az olcsó nyaralás 2019-ben attól is függhet, hogy mikor foglalja le a szálláshelyét. Azt szokták mondani, hogy minél előbb, annál jobb! Az utazási irodáknál például általában március közepéig szokott tartani az előfoglalási kedvezmény időszaka.

Manapság azonban a világszerte egyre csak növekvő turistaforgalom miatt mindig akad időközben is üresedés, így remek last minute ajánlatokat is elcsíphet, ha jól nyitva tartja a szemét. Mindig legyen résen, álljon készen arra, hogy akár már másnap is útnak indulhat! Amennyiben eléggé rugalmasan áll ehhez, akkor jó esélye van arra, hogy megvalósul az olcsó nyaralás 2019-ben. Mindettől függetlenül sose kapkodja el a foglalást, legyen türelemmel! Ügyeljen minden részletre, találja meg a kiskapukat, vegyen visszább igényeiből, és akkor valóban több tízezer forintot takaríthat meg egy-egy kiruccanás alkalmával! Vadásszon az akciós ajánlatokra, közben pedig változtasson az alapvető, hétköznapi szokásain, akkor jó úton halad afféle, hogy filléres utazó válhassék Önből!