Hurrá, utazunk!

4 csillagos szállodák Magyarországon a kényelem szigetei

4 csillagos szállodák Magyarországon

4 csillagos szállodák Magyarországon

Azt tudjuk, hogy szállásunk minősítését csillagok jelzik, feltételezzük, a 4 csillagos szállodák Magyarországon már nagyon jó élményekkel kecsegtetnek.

Mi az amivel többet nyújt egyik a másiknál? Mi az, amit már nem érdemes megfizetni? Mit tudnak a 4 csillagos szállodák Magyarországon?

Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem

A 4 csillagos szállodák Magyarországon zömmel egy egységes minősítő rendszer, a Hotelstars csoportosulás rendszeréhez csatlakoztak.

Ez egy olyan, egységes sztenderdek alapján működő rendszer, amelynek célja, hogy a vendég jobban átláthassa mit jelent egy-egy minőségi kategória. A Hotelstars az Európai Unió hét tagországában jött létre, az általuk odaítélt csillag az összes tagországban ugyanazt a minőséget jelenti.

Tehát a 4 csillagos szállodák Magyarországon ugyanazt nyújtják, mint a svájci négycsillagosok, a Hotelstars Union tagjaként.

Mit nyújtanak a 4 csillagos szállodák Magyarországon?

A 4 csillagos szállodák Magyarországon ma a következő plusz szolgáltatásokkal rendelkeznek: minimum 18 órán át működik a recepció, de 24 órában elérhető. A szállodai hallban kényelmes bútorok, italfelszolgálás, bár található.

A 4 csillagos szállodák Magyarországon kínálnak szobaszervizt, büféreggeli vagy a la carte rendelés lehetséges. Egyéni kérésre biztosítanak fürdőköntöst, papucsot, és zuhanysapka, kozmetikai szerek, tükrök, nagy pakolófelület áll a vendégek szolgálatában.

Természetesen minden magasabb fokozat esetében feltétel, hogy a szálloda megfeleljen az alacsonyabb kategória előírásainak is.

Csillagos wellness hétvége?

A 4 csillagos szállodák Magyarországon már igen szép környezetben, igen széleskörű szolgáltatást nyújtanak, de ahhoz, hogy wellness élményben legyen részünk, egészen más irányú szolgáltatásokat (is) kell tartalmaznia szálláshelyünknek.

A 4 csillagos szállodák Magyarországon elég nagy számban tartalmaznak wellness funkciókat is, hisz a vendégek hatalmas hányada igen gyakori rendszerességgel keres ilyen jellegű kikapcsolódást.

A 4 csillagos wellness szállodának, az előzőekben felsoroltak mellett, a következő tartalmakat is kínálnia kell: van fitnesz terem minimum háromféle kardiogéppel, és legalább kétféle egyéb izomfejlesztő géppel. Kínál a keleti mozgásprogramok közül legalább egyet (jóga, tai chi, qi gong ). Igénybe vehető több féle bio- vagy natúranyagokkal végzett masszázs, pakolás.

Wellness ritkán képzelhető el víz nélkül, így a wellness szállodának rendelkeznie kell medencével is, amely gyakran élményfürdő formájában megoldott. Minden esetben van szauna helyiség, ahol képzettséggel rendelkező szaunamester ügyel a szaunarend betartásáért, szauna-szeánszokat szervez a vendégek részére.

A 4 csillagos wellness szálloda rendelkezik legalább nyolcórás wellness recepcióval, alkalmaz wellness szakmenedzsert, aki felügyeli a wellness tevékenységeket.

4 csillagos szállodák Magyarországon a családok szolgálatában

4 csillagos szállodák Magyarországon akkor válnak igazán közkedveltté, ha családbarát szolgáltatásokat is kínálnak, s szerencsére egyre több hotel kielégíti a kisgyerekesek igényeit is.

Bababarát lakosztályok, gyermekfelügyelet, játszóház és különféle rendezvények, programok járulnak hozzá ahhoz, hogy míg a szülők a szaunában frissülnek, addig a gyermekek is jól szórakozhassanak.