Hurrá, utazunk!

Hová tervezzünk tengerparti nyaralás 2020 nyarán?

tengerparti nyaralás 2020

Tengerparti nyaralás 2020

Attól függően, hogy mennyi időre utaznánk, milyen messzire s mennyit tudunk vagy akarunk a nyaralásra szánni, sok-sok tengerparti nyaralás közül válogathatunk.

A mediterrán térségbe tervezhetünk tengerparti nyaralást 2020-ra májustól egészen szeptemberig. Az idő száraz és meleg, a tengervíz is kellemesen meleg a nyári hónapokban és még kora ősszel is. Ha késő tavasszal vagy kora ősszel utazunk egy tengerparti nyaralásra 2020-ban Horvátországba, Dél-Olaszországba, Spanyolországba, Görögországba, Montenegróba, akkor sokkal jobb árakkal találkozhatunk, mint a főszezonban, azaz júniustól augusztus végéig.

Aki szereti a mediterrán hangulatot a zenéjével, ételeivel és a mediterrán emberek mentalitását, annak fantasztikus üdülésben lehet része, ha a tengerparti nyaralását 2020-ban a Földközi-tenger mentére tervezi.

A horvát tengerpart főleg kavicsos, ami jellemző szinte az egész mediterrán tengerpartra, de azért homokos tengerpartot is találunk.

Természetesen messzebbre is utazhatunk, ha valami egzotikusabbra vágyunk. Tengerparti nyaralásunk 2020-ra szólhat a Bahamákra, a Maldív-szigetekre, Hawaiira, Thaiföldre, ha csak a legnépszerűbb turistahelyekre gondolunk. Az egzotikus utak, a hófehér homok a türkizkék tengerrel és pálmafákkal a parton, biztosan felejthetetlen élményt nyújtanak. Ráadásul, ezekre a tengerpartokra az év bármely időszakában elutazhatunk, nem feltétlenül kell a nyári hónapokban, hiszen a klíma egész évben meleg vagy forró. Sokan a karácsonyi vakáció helyéül választják Hawaii-t, ez is egy jó terv lehet tengerparti nyaralásra 2020-ban.

A Karib-térség a hófehér homokjával vonzza a turistákat, a Bahama-szigeteken kívül azonban választhatjuk Kubát is nyaralásunk színteréül, főleg ha szeretjük a szivart.

A Maldív-szigetek az egyik legkedveltebb turista célpont manapság, rengeteg kis szigetével és csodás hoteljeivel, fehér homokjával igazi felüdülés a pihenni vágyóknak. Ha a tengerparti nyaralást 2020-ban a Maldív-szigetekre tervezzük, választhatunk parton lévő hotelt és a vízen sorakozó bungalók közül. A bungalók és a part között gyalog vagy kerékpárral közlekedhetünk. A szigetek között komppal és hidroplánnal lehet közlekedni.

Hawaii-n hófehér homok helyett fekete homokot találunk, a szigetek vulkanikus tevékenységei miatt. Aki a szörfözés szerelmese, az mindenképpen látogasson el egyszer Hawaii-ra, az egyik legjobb szörfözésre alkalmas hely a világon. Igazi szörfözésre alkalmas hullámokat még Ausztrália partjain és Portugália partjainál találunk, nem véletlenül szervezik ezeken a helyeken a szörfös világversenyeket.

Hogyan tervezzük meg tengerparti nyaralásunkat 2020-ra?

Nyaralhatunk utazási irodán keresztül, ahol sokszor last minute utakat is kínálnak nekünk. A mediterrán térségre a nyaralásra busszal utazhatunk, a távoli egzotikus nyaralásokhoz pedig repülőre kell ülni. A mediterránra is utazhatunk repülővel, sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mint a busz s nem feltétlenül drágább.